Reiser til Hawaii – for juss- studier

ALOHA: Kristina Birkelund Renstrøm reiser til Hawaii i januar for prelaw studier i USA. Takket være gode karakterer på skolen får hun dekket halve studiekostnaden via stipend fra skolen.

ALOHA: Kristina Birkelund Renstrøm reiser til Hawaii i januar for prelaw studier i USA. Takket være gode karakterer på skolen får hun dekket halve studiekostnaden via stipend fra skolen.

Av

Like over nyttår setter Kristina Birkelund Renstrøm seg på flyet, for å reise til et av verdens mest idylliske steder, nemlig på Hawaii der hun skal ta Pre law.

DEL

– Jeg har lenge ønsket å jobbe med juss, og spesielt menneskerettigheter interesserer meg, forteller Kristina Birkelund Renstrøm.
19 åringen gikk ut av tredjeåret ved Akademiet VGS. i Drammen i vår, med et snitt på 5,3. Hun startet med Realfag på Videregående skole, med språkspesialisering hvor hun har hatt fransk. Før hun det siste året hadde samfunnsrelaterte fag som politikk og menneskerettigheter.
– Jeg har alltid vært glad i å gå på skole, men jeg fant fort ut av at realfag ikke var helt min greie og fattet enda mer interesse for jussen. Og Akademiet i Drammen er en veldig god skole, med både flinke lærere og elever. Nå gleder jeg meg til å ta fatt på Justice Administration studiet på Hawaii. forteller hun.

JUS PÅ HAWAII

Kristina Birkelund Renstrøm vurderte flere alternativer, lenge var det Afrika (Zanzibar) som var det ønskede stoppestedet for å drive med frivillig engelskundervisning for både barn og voksne innfødte som ikke har penger eller muligheter for skolegang.
-Men dette kostet mye og ble vanskelig å finansiere, så derfor så jeg på utdanningsmuligheter som da ville bli støttet av Lånekassen., forteller hun.
Hun hadde da først planlagt et halvt år i Australia, men via Kilroy Travel ble hun kjent med mulighetene på Hawaii. For tiden bor hun hos sin tante på Jessheim mens hun arbeider på Gardermoen for å få inn ekstra penger til reisen og studiene, men hun har også fått støtte takket være god innsats på skolen.
– Nå var jeg så heldig at jeg fikk tildelt et stipend fra universitet på Hawaii som kalles «The Ohana Scholarship», som dekker cirka halvparten av skolekostnadene, med 5000 dollar utbetalt per semester. Et Personal Statement Letter, samt vitnemålet fra videregående er to av faktorene skolestyret baserer seg på da de bestemmer hvilke søkere som får utdelt de forskjellige stipendene. Stipendene varierer i sum, og jeg er veldig glad for at jeg fikk tildelt Ohana-stipendet, utdanning er dyrt, spesielt i USA. Resten av skolekostnadene, samt bo- og matutgifter får jeg finansiert som stipend/lån fra Lånekassen i Norge. Selve flyturen på rundt 20 timer må finansieres selv. Jeg har bestemt meg for at jeg ikke vil bo på Campus, men i området Waikiki. Det er nærmere sentrum og strender og utgiftene vil være omtrent det samme som å bo på Campus. Men uansett så må jeg nok en tur hjem til sommeren igjen for å få jobbet litt, dessuten er jeg ganske hjemmekjær, og trives i Svelvik. Selv om mamma har sagt at hun skal besøke meg på Hawaii, forteller Kristina Birkelund Renstrøm.

FEM ÅR MED STUDIER

Etter at hun er ferdig med Pre law, har hun satt opp Universitetet i Oslo, eller muligens Bergen som neste stoppested. Her har hun da 5 år med studier, pluss praksis før hun eventuelt kan kalle seg advokat.
– Jeg er ikke helt sikker på hvilken retning jeg kommer til å velge innenfor jussen, men utdanningen åpner for flere muligheter. Og som sagt så er menneskerettigheter veldig spennende, runder hun av.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken