Operagutta, bestående av sangerne Jan Erik Fillan, Arild Bakke og Emil Solli-Tangen - samt pianist Trond Akerø-Kleven, har gjort det til tradisjon å holde sommerkonserter rundt omkring i Grenland, Kragerø og Vestfold.

Egentlig er også sanger Anders Hoff fast medlem av sanggruppa fra Porsgrunn, men siden han er opptatt med en stor rolle i oppsetningen "Såsom i himmelen" - på Säffleoperaen i Sverige denne sommeren, har de i stedet fått med seg velkjente Emil Solli-Tangen.

I senere år har også Svelvik blitt et av gruppens faste stoppesteder - og her får de altså med seg Cecilie Schilling på scenen. Sistnevnte er full av godord - om gutta og samarbeidet.

Et naturlig valg

– Vi har gjort to sommerkonserter sammen her i Svelvik tidligere, og det er kjempemoro. Jeg kjente jo til alle gutta fra før, men dette er første gangen vi har samarbeidet om noe sånt, sier Schilling.

Hun forteller at det var ganske naturlig at nettopp hun ble invitert til å være med, da Operagutta først la veien om Svelvik. For gruppa vil gjerne ha med seg en lokal sanger under sine opptredener, og tross alt vrimler det ikke av klassisk utdannede sangere i Svelvik. Schilling har da også samarbeidet mye med pianist Akerø-Kleven tidligere.

Nå håper sangeren det hjemlige publikummet vil benytte sjansen til å få oppleve Operaguttas stemmeprakt.

Håper på fulle kirkebenker

– Det er jo stort at de besøker lille Svelvik igjen - og byr på en sjelden anledning til å få høre noen av våre største musikalske perler framført på nært hold. Det er helt magisk å høre disse gutta live, så jeg håper virkelig så mange som mulig vil møte opp i kirken lørdag kveld - for et skikkelig påfyll av inspirasjon, nydelig sang og musikalsk overskudd.

Schilling mener koronasmitten har fått medføre glisne benkerader - under alle slags kulturelle arrangementer - lenge nok. Dermed blir det enda viktigere at publikum nå kjenner sin besøkelsestid - og støtter opp om en hardt prøvet bransje, som er i ferd med å stable seg på beina igjen.

– For alle scenekunstnere er det møtet med publikum, og den energien som oppstår mellom utøvere og tilhørere, som er det virkelig store. Dessverre preger nok fortsatt pandemien besøkstallene, i hvert fall til en viss grad, men jeg håper jo at dette er i ferd med å snu nå, sier Schilling.

Perler i kø

Selv skal hun bidra med to solonumre og delta i et par duetter under lørdagens konsert, som starter 19.30 og varer i halvannen time.

Ifølge informasjonsskrivet fra Operagutta, vil det bli en: "forfriskende sommerkonsert med et variert utvalg av både vakker, høytidelig og sjarmerende musikk, blant annet en tur "Norge Rundt", smakebiter av "svenske hemmeligheter", fine sommerlige melodier - samt kjente operaarier og musikallåter."

Også lover gutta å gi alt for at publikum skal få "en lun og samtidig storslagen opplevelse i sommerkvelden".