Thor om sønnens EM-sølv: – Det var helt rått

Andreas Bjørnstad tok ny pers under finalen i 100 meter bryst onsdag kveld.

Andreas Bjørnstad tok ny pers under finalen i 100 meter bryst onsdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Andreas Bjørnstad imponerte under kveldens finale på 100 meter bryst i EM.

DEL

Selv med en pers på 1.25.92 i de innledende rundene i ettermiddag, hadde svelvikingen mer å gi. Under finalen onsdag kveld slo nemlig Bjørnstad den ferske rekorden sin med nesten 1,5 sekunder. Det ga ham tiden 1.24.50.

– Under innsvømmingen visste jeg at jeg kom til å klare 1,24. Jeg følte meg bra, så nå gjaldt det å holde spenningen på riktig nivå gjennom hele øvelsen, sier den ferske sølvvinneren til Svelviksposten torsdag morgen.

Pappa Thor Bjørnstad er i Dublin, og fikk se sønnen svømme inn til sølvet.

– Det var helt rått. Han sa han skulle ta sølv da vi pratet i forkant av finaleøvelsen, men siden han ga så mye i den innledende øvelsen trodde jeg ikke han hadde mer å gi. Han sa han skulle klare under 1,25, men jeg trodde ikke så mye på ham, sier Thor Bjørnstad og ler.

– Men han kjente vel på seg at det var mer å hente, legger han til.

Analyserte løpet

Andreas har en forklaring på hvordan han klarte å forbedre den ferske personlige rekorden fra tidligere på kvelden til finalen.

– Det er en som filmer løpene våre, og da vi analyserte løpet så jeg at jeg mistet mye tid på start og vending. Der var det mye å hente, og i finalen ble jeg da 0,6 sekunder bedre bare i starten.

Håper på enda en medalje

Andreas dro rett fra premieutdelingen tilbake til hotellet. Der ventet en sen middag og et langt bad. Svelvikingen har tre øvelser igjen i EM, men den han er mest spent på finner sted mandag kveld. Det er hovedøvelsen hans, 400 meter fri, der han håper på enda en medalje.

– Det lover bra for de siste øvelsene at jeg er i bra form nå. Jeg håper på pallplass, men vi får se hva tiden kvalifiseres til.Svømmer de andre fort er det ikke så mye jeg får gjort. Så lenge jeg perser er jeg fornøyd.

LES OGSÅ: Andreas kjemper om medalje i EM

TEAM ANDREAS I DUBLIN: Andreas Bjørnstad får god støtte fra familie og venner under EM.

TEAM ANDREAS I DUBLIN: Andreas Bjørnstad får god støtte fra familie og venner under EM. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken