Pengedryss til unge talenter

Artikkelen er over 3 år gammel

Ti lokale idrettstalenter delte 200.000 kroner likt i Drammens Teater fredag kveld. De fikk midler til å satse videre under Idrettens Festaften.

DEL

(Drammens Tidende) DRAMMEN: Idretten feiret seg selv, og så tilbake på fjoråret i Drammens Teater fredag kveld. Anført av tidligere snowboardkjører Stine Brun Kjeldås og Knut Harald Sommerfeldt, idrettskonsulent i Buskerud idrettskrets, ble personligheter fra idretten i Buskerud hedret. Og de unge talentene ble satt skikkelig pris på.

– Dette var veldig gøy. Jeg reiser på treningssamling til USA med NTG 14. februar. Der skal vi være i tre og en halv uke. Det blir skole på morgenen og trening etterpå. Jeg kommer til å bruke en del av stipendet på samlingen, forteller  Andri Snær Gudmundsson (16) fra Drammen.

Se video lenger ned i saken!

Tok av gipsen

Han satser på motocross, og har som mål å bli aller best. For å nå målet går han gjerne sine egne veier. Rett før årets sesong startet brakk han armen og fikk på gips. Den tok han av etter en uke for å sørge for bedre blodsirkulasjon rundt bruddstedet.

– Jeg tok av gipsen og tilpasset den bedre. Når jeg skulle trene satte vi den på og teipet skikkelig. Etterpå hadde jeg den av under daglige gjøremål, forteller Gudmundsson.

Reise blir det også på Jenny Baklid (15) fra Drammen, som driver med orientering, ski-O og langrenn.

– Moro å få 20.000 kroner. Jeg kommer til å reise på flere turer med o-gruppa i Konnerud utover våren, sier hun.

Internasjonale ritt

Jørgen Anmarkrud (16) fra Drammen, som satser på terrengsykling, skal delta på to internasjonale ritt i vår. Det første går i Italia i mars, mens det andre går i Frankrike i april.

Reise blir det også på Helene Marie Fossesholm fra Øvre Eiker, som satser på langrenn og terrengsykling.

– Jeg skal være med på EM i terrengsykling i Østerrike i sommer. Jeg ble nummer to sammenlagt i fjor, og gleder meg til nye konkurranser, sier Fossesholm.

I forbindelse med feiringen fikk i tillegg følgende seks unge talenter 20.000 kroner i stipend fra Sparebanken Øst: Andreas S. Bjørnstad (19), Drammen, svømming. Tiril Liverud Knudsen (18), Drammen, langrenn. Matias Kollerud (20), Nedre Eiker, judo. Amalie Honerud Olsen (18), Nedre Eiker, langrenn. Eirik Sæterøy (19), Drammen, freeski og Solveig Hernandez Vråle (17), Drammen, friidrett.

Kravene for å få stipend er at utøverne er fra Eikerbygdene og Drammen. At de har oppnådd og kan dokumentere gode resultater på nasjonalt nivå innen sin idrettsgren, og at de er talenter. Stipendet skal benyttes til videreutvikling, reiser, konkurranser, trenerbistand, treningsopphold, videreutvikling, studieopphold eller etterutdanning.

Artikkelen fortsetter under videoen:

  Årets ildsjel

  Det var i år plukket ut fem kandidater til å vinne årets ildsjel, en samarbeidspris mellom de tre arrangørene Buskerud idrettskrets, Sparebanken Øst og Drammens Tidende.

  Følgende var nominert:

  Mattias Lindblom (44) er engasjert i håndballmiljøet i Konnerud IL. Albin Storbakken (52) år har vært en drivende faktor ved å gjenoppbygge og løfte Nedre Eiker Svømmeklubb organisatorisk og sportslig gjennom mange år. Gunder Jansson (65) år har siden 1974 vært trener i Tranby Turn, senere Tranby Turn Lier. Anne Kathrine Eggen (60) har vært med i Drammen Sportsdanseklubb over 20 år. Jan-Eirik Thorberg, på 46 år har gjennom en årrekke brukt store deler av sin fritid på idrettsungdom i hele Hallingdal.

  Årets Ildsjel gikk til Jan-Eirik Thorberg etter at 2.544 hadde stemt.

  Årets idrettsnavn

  Rallyfører Anders Grøndal ble stemt fram i Drammens Tidende som «Årets idrettsnavn 2016», og prisen ble delt ut av Roy Johnsen, sportsleder i Drammens Tidende.

  Det ble en strålende slutt på et stort år for rallyutøveren.

  – Dette er vanvittig stort. Jeg har vært topp tre mange ganger, men aldri vunnet «Årets idrettsnavn», sa Anders Grøndal, som har vært nominert til «Årtes idrettsnavn» fem ganger siden 2010. Han er den første motorsportutøveren som vinner siden Sverre Isachsen toppet listen i 2005.

  Årets vinner er rask med å berømme teamet som ligger bak rallysuksessen i 2016.

  Artikkelen fortsetter under videoen:

   Tande fikk innsatspris

   Årets innsatspremie fra Buskerud idrettskrets gikk til Kongsberg-gutten Daniel Andre Tande. Innsatspremien ble innstiftet i 1981, og henger høyt. Den tildeles aktive idrettsutøvere og lag for fremragende idrettsprestasjoner i året som er gått.

   – Tande har levert en strålende 2016-sesong. Sammen med lagkameratene Anders Fannemel, Johann André Forfang og Kenneth Gangnes ble Daniel-André verdensmester i lagkonkurransen under VM i Kulm i fjor. Han var også delaktig å vinne lagkonkurransen i Zakopane, Kuopio og Planica, og andreplasser i lagkonkurransen i Willingen og i Holmenkollen. Individuelt har han stått for fem 2. plass og en 3. plass i verdenscupen, sier Roar Bogerud, som delte ut prisen.

   Daniel-André er opptatt med rennet i Oberstdorf denne helgen, og det var derfor hans mor som tok  imot prisen i Teateret.

   Artikkeltags