På EMs første dag har Nina Bansal (Taekwondo Team Heimdal) og Joachim Wien (Hwa Rang Team Drammen) blitt Europeiske mestre i par mønster. De to var sterkere enn alle sine europeiske motstandere under mesterskapet i Beograd, Serbia der de deltok i klassen par under 30 år. De gikk greit videre fra de innledende rundene og vant over Frankrike i kvartfinalen.

I semifinalen møtte de favorittene og VM-medaljørene Spania, men tok seieren og gikk til finalen. Der møtte de sterke Tyrkia, men Nina og Joachim ble for sterke. Totalt var det 17 nasjoner med i klassen.

Historiske

Gullmedaljene i EM er historiske. For første gang har norske utøvere blitt Europas beste i taekwondo mønster. Både Nina og Joachim har jobbet lenge og hard mot dette målet, og viser med dagens prestasjoner at langsiktig målrettet arbeid gir resultater.

Vi gratulerer Europamestrene og landslagstrener Thomas Jensen, skriver Harald Lie Thoresen fra kampsport.no.

Individuell medalje

Vår lokale kampsportekspert stoppet ikke der, han fulgte opp med individuell bronsemedalje i mønster på lørdag.

Joachim Wien fra Hwa Rang Team Drammen tok en bronsemedalje i EM i taekwondo mønster i Beograd i helgen. Joachim stilte i klassen under 30 år i Beograd og tok en sterk bronsemedalje. Tidligere i EM tok han en gullmedalje sammen med partner Nina Bansal fra Taekwondo Team Heimdal. Nina tok seg til en kvartfinale der hun måtte se seg slått med minst mulig margin, ifølge Kampsport.no

Nå får han en dag hjemme til å slappe av, før han setter seg på fly mot øst.

Landslagsutøvere til Universiaden

Både i kamp og mønster stiller Norge med deltakere under taekwondodelen av Universiaden som arrangeres i Korea 3.–14. juli. Det verdensomspennende multisportarrangementet er som et OL for studenter og trekker til seg mange talentfulle unge utøvere, og Joachim Wien er en av deltakere som skal kjempe for Norges ære i Korea.

Mønsterutøverne Joachim Wien (Hwa Rang Team Drammen) og Nikoline Rui (Hamar Taekwondo klubb) skal delta i Universiaden. I mønsterkonkurransen er det kun en individuell klasse for herre og en for kvinner. Ifølge landslagstrener Thomas Jensen er målet medalje til Joachim Wien og finaleplass til Nikoline Rui. For å komme til finalen må en være blant de 8 beste.