Vi sitter igjen med en sur smak i munnen over å ha rotet bort kampen rett før slutt

Mats Valdemar Slotta.

Mats Valdemar Slotta. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Sjåstad borte blir alltid et kjøttoppgjør, det handler om å vinne krigen og blø for drakta.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Med tabelltopp som en liten gulrot så reiste Svelviks B-lag opp til Sjåstad med årets tynneste tropp, men de utvalgte var klare og villige til å legge ned den jobben som måtte gjøres for å reise hjem fra en bane svært få tar med seg alle poengene hjem.

Jævla Sjåstad, det er det jeg tenker da vi skal opp til plassen Gud glemte. Det er bare å glemme alle tanker om finspill og taktikk. Det blir røft og blodig fra dommeren blåser i fløyta.  Er vi ikke klare da så kommer de over oss som hauker.

Denne gangen var intet unntak. Kampen blåses igang og Svelvik tar avspark. Vi har bestemt oss for at vi skal prøve så langt det lar seg gjøre å spille vårt spill, uavhengig av etterslenger og all den sutringa og klaginga som kommer fra spillere, alle tilskuerne og ikke minst lagleder benken til vertene. De gjør det de kan for å påvirke dommeren i egen favør.

Første 10 i denne kampen er vi rufsete, banen er våt etter et deilig regnskyll og ballen er ikke lett å kontrollere på ei ujevn gressmatte. Etter hvert som omgangen går så får vi den mer og mer over i vårt spor, vi vinner dueller og kjører de til tider kraftig. De henger ikke med når Bjerke mottar ballen i mellomrommet, får vendt opp og vridd det ut på kantene gang på gang. Vi får til slutt hull på byllen etter en fantastisk gjennombruddspasning fra Thomas Tørhaug. Han legger den kirurgisk mellom stopper og back der Steffen Aabye kommer stormende,  han gjør ingen feil alene med Sjåstads keeper. 1-0 Svelvik.

LES OGSÅ: Kongsberg ble sendt hjem i skam

Omgangen går og Sjåstad har også sine sjanser, et skudd fra 20 meter som hvertfall hele Sjåstad jubler for blir på utrolig vis avverget av Magnus Mangset som ligger kattemykt oppe i venstre kryss.

Redningen kan ikke forklares per ord, den må rett og slett oppleves. Om det ikke blir årets redning så er det noe alvorlig feil.

Kampen bølger frem og tilbake, gutta står godt og trøkker til, rett før dommeren skal blåse til pause så viser Fredrik Skognes instinktet og utnytter en forferdelig pasning mellom Sjåstads keeper og back som gir han fritt leide til åpent mål. Fredrik gjør ingen feil og det er særs forløsende å få 2-0 der.

I pausen blir vi enige om å ri av stormen som vi vet kommer, stemningen er høy og vi vil ha med oss poengene hjem.

Det blåses i gang og kampen fortsetter å bølge, vi sliter dog med å få ballen ned på bakken og vinkle pasningene ut på kantene som vi lyktes så godt med i første omgang. Sjåstad får kampen etter hvert mer inn i sitt spor og duellene er mange og tunge. Dommeren holder som oss 6. divisjon nivå, han må dog være nyopprykka for det er så inkonsekvent som det går an å bli, og kortene florerer til tider begge veier.

LES OGSÅ: Kollektiv svikt over hele fjøla

Vi gir bort litt for mange dødballer og da skjer det uunngåelige, vi glipper i markeringen på en corner og Sjåstads kaptein på 160 cm får gå opp fritt og stange inn reduseringa.

Sjåstads mange tilskuere er i fyr og flamme og kommentarene om at Svelvik er ræva og Svelvik er slitne er mange. Slitne er vi dog ikke, og vi greier å skape mer enn nok sjanser til å kunne dra dette i land.

Så skjer det skjebnesvangre, et unødig frispark blir gitt på midten som gjør at Sjåstad kan flytte hele laget opp, i den påfølgende duellen greier vi utrolig nok å stusse ballen hjemover i eget felt rett til en Sjåstad-spiller som står alene i feltet. Han treffer tverrligger, men vi taper den påfølgende duellen også, og utligningen er et faktum. Uret viser 87 min, det er totalt unødvendig og det mangler kynisme i avgjørende situasjoner.

Det er det som gjør at vi reiser hjem til Svelvik med 1 poeng og tredje plass fremfor 3 poeng  og tabelltopp. Å si at det føles som et tap er ingen overdrivelse. Vi sitter igjen med en sur smak i munnen over å ha rotet bort kampen rett før slutt.

Nå er det bare å ta lærdommen og komme seg videre, ny kamp venter mandag hjemme på Solbakken mot tabellnabo Drim. Den kampen skal vinnes, koste hva det koste vil.

Artikkeltags