Bama Ungdommens Holmenkollrenn ble første gang arrangert 1986 og har vært holdt i Holmenkollen nasjonalanlegg. Det har etter hvert utviklet seg til et uoffisielt norgesmesterskap for skiløpere i alderen 13–14 år.

De fleste av langrennsløpere som i dag hevder seg i toppen, har vært deltakere i dette rennet. Det er cirka 1000 deltakere fra rundt 220 klubber fra samtlige av landets skikretser som legger turen til Holmenkollen disse to dagene.

LES OGSÅ+: Bra gründeraktivitet i Svelvik

Sterk pallplass

Jørgen Bertram Dyrdahl stilte til start i gutter 14 lørdag og søndag som eneste deltaker fra Berger Idrettslag. Han har utviklet seg de siste årene som en ivrig ung langrennsløper og har i flere store lokale renn vist at han kan hevde seg helt i toppen. og deltok for andre året i Ungdommens Holmenkollrenn.

På den klassiske delen viste han underveis at han truet de aller beste tidene. Skiløypene i Holmenkollen er blant de hardeste i landet noe som viste seg å passe Jørgen fint. Han greide å holde høy fart underveis og lå lenge jevnt med flere løpere. Den siste delen av løpet økte han litt på tempoet og greide å komme seg inn til ny ledertid. Denne sto dessverre ikke lenge før han ble henvist til 2. plass. Det holdt imidlertid mot resten av feltet selv om det kom inn mange sterke løpere på slutten.

Jørgen delte til slutt 2.-plassen med en av Vestfolds sterkeste langrennsløpere, Arthur Klavenes, men kun 3 sekunder bak dagens vinner Olaus Oserud Bentzen. 240 andre løpere måtte se seg slått av de på pallen.

Søndag stilte Jørgen til start i fristil. Dette gikk litt tyngre, og han merket nok det klassiske løpet fra dagen før, men Jørgen endte på en meget respektabel 21. plass av ca. 219 deltakere.

BIL har med helgens resultater gjort seg godt bemerket i Norges unge langrennsmiljø.

LES OGSÅ+: Målet var Nordkapp