I helgen har fire løpere fra Berger idrettslag vært på Sjusjøen og deltatt i Ungdomsbirken sammen med 2 463 andre skiløpere fra hele landet i klassene 12–16 år i landskapet der Birkebeinere en gang fraktet kongesønnen Håkon Håkonsson. Som i dag symboliseres ved sekken alle deltakere må bære med seg.

LES OGSÅ+: Spennende oppgjør

16. gangen

Ungdomsbirken på ski ble i helgen arrangert for 16. gang med start på Sjusjøen langrennsarena og mål på Birkebeineren Skistadion, Lillehammer. Løypa er 15 kilometer, og alle deltakere må som i seniorbirken gå med sekk som veier mer minst 1,5 kg som må inneholde mat, drikke og skiftetøy. Skirennet går i klassisk stil, Det var og innført to stakefrie soner i årets renn som er åpent for alle som er mellom 12–16 år.

Fire lokale til start

 

Det var Bjørn Berven Agard, Sivert Ekroll, Jens Kristoffer Dyrdahl og Jørgen Bertram Dyrdahl som har representert de grønnkledde fra Berger Idrettslag, og som tok turen til Sjusjøen i Ringsaker for å delta under helgens renn.

Forholdene lørdag morgen var overskyet med snø i luften og minus en grad, ved start på Sjusjøen langrennsarena.

 

Tre med i gutter 12

I klassen Gutter 12 år leverte alle de lokale løpere meget god innsats.

Dagens palløp var det Jens Kristoffer Dyrdahl som sto for, og han gikk inn til en fantastisk 3. plass på tiden 45 minutter og 58 sekunder. Han var åtte sekunder bak nummer to, mens vinner Mons Melby Årvoll IL gikk inn på fantastiske 44:06.

Sivert Ekroll kom like bak på en super 5. plass på tiden 46:15.

Bjørn Berven Agard fikk en fin 118. plass i Gutter 12 på 54.24, det var med totalt 298 deltakere i klassen.

LES OGSÅ: Vi vil leke

Sekunder unna pallen

 

Jørgen Bertram Dyrdahl stilte i klasse Gutter 14 år og gikk inn til en fin 5. plass på tiden 40:32. Det var bare fem sekunder bak tredjeplassen og 15 sekunder opp til Eirik Melbø som vant i klassen hvor det var med 326 deltakere.

LES OGSÅ+: The link med nye rekorder