Svelvik har flere gode motocrossfører. En av de er 17 år gamle Fredrik Røste som kjører for Lier NMK. Han vant Norgescupen i fjor og tok andreplassen i NM.

– Før sesongen startet fikk jeg en god avtale med Yamaha, og i år blir det på en 125 ccm i MX junior. Før jeg skal gå over til 250 ccm etter sesongen. På hjemmebane har kjøringen gått bra så langt forklarer Fredrik Røste.

LES OGSÅ: Gabriel Slinger er i toppidrettstallen

Sin første EM-runde

Helgen den 24–25. juni var han og flere norske for å kjøre EM- runde. Den gikk på Ottiobane som ligger i Italia.

– Det ble en helt ny opplevelse, og mitt første møte med EM, og det var 35 grader i varmen. Så det ble ganske mye, med høyt nivå og varmt, sier den unge føreren.

– Jeg måtte kjøre kvalifisering for å få lov til å kjøre EM-runden. Det første forsøket holdt ikke. Så var jeg nedpå med sykkelen et par ganger i andre forsøk, så jeg klarte ikke å kvalifisere. Men de andre norske kjørte bra og gikk videre. Kevin Horgmo som kjører i min klasse kjørte godt og fikk en femteplass i ene heatet. Det var gøy å være med og få høstet erfaring. Skal og ned til Sveits senere i høst og prøve meg i en ny EM- runde. Det blir moro, og jeg satser på at det går bedre forteller Fredrik Røste.

Kevin Horgmo som har vært en av de Fredrik Røste har knivet jevnt med opp igjennom årskullene har deltatt i alle EM-rundene. Han ligger nå på en 4. plass sammenlagt i EMX125. Det skal kjøres totalt sju runder.

LES OGSÅ: Snart vann på Hella

Leder NM

– Så var det hjem til Norge hvor jeg kjørte Østlandscup i helga, der vant jeg begge heat. Jeg leder og i NM klasse MX junior 125 før høstsesongen starter. Nå blir det sommerferie i Danmark med innlagte treningsøkter på sykkelen, før siste innspurt av sesongen. Det siste løpet går i september på hjemmebane i Lier, fortsetter den unge føreren som satser på å bli god innen sin sport.

Blir lærling

– Begynner nå og som lærling. Har fått plass hos Kjeldaas i Sande til høsten som maskinfører. De hjelper til med å kombinere det slik at jeg kan fortsette med satsingen på motocross, avslutter Fredrik Røste.