Andreas Bjørnstad tok fem medaljer i NM!

NORGESMESTER: Andreas Bjørnstad har fått smaken på gull, etter å ha rakset med seg hele fire gull og ett sølv under helgens svømme NM.

NORGESMESTER: Andreas Bjørnstad har fått smaken på gull, etter å ha rakset med seg hele fire gull og ett sølv under helgens svømme NM.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Andreas Bjørnstad vant 4 gull og 1 sølv i helgens NM i kortbane- svømming som gikk av stabelen i Stavanger.

DEL

Unge Andreas Bjørnstad viste i helgen hvilket talent han har for svømming.
Han startet fra første tak i Stavanger og tok sitt første gull for helgen under 50 meter bryst for funksjonshemmede med tiden 48,78. Fredag fulgte han opp med gull på 400 fri med tiden 5,49,85. Han ga seg ikke der, og lørdag ble det nytt gull i for Andreas. På 100 meter bryst slo Andreas inn på tiden 1.44.28. Han rundet av mesterskapet med å ta to medaljer på søndag, først enda ett Gull på 200 fri med tiden 2,51,20 og han måtte nøye seg med sølv på 50 fri med tiden 36,2.

FEM MEDALJER
FEM PERSER

- Jeg er jo kjempefornøyd med helgen. Jeg fikk jo omtrent ikke trent i fjor på grunn av både sykdom og en stor operasjon i begge beina. Så motoren er ikke helt på topp, men teknikken blir jo stadig bedre. Særlig på brystsvømmingen som jeg har startet med i år. Og det var 100 meter bryst som var det beste løpet i Stavanger, der perset jeg med seks sekunder, forteller den nybakte norgesmesteren.
Og nettopp det kostet hans far Thor Bjørnstad hans litt penger etter helgens NM var over.
- Vi har en avtale om at han får penger hver gang han setter ny personlig rekord, i snitt 50 kroner per sekund og det kommer litt an på lengden. Så selv om denne helgen kostet meg over tusen kroner, så var det verdt det. Imponert over gutten i bassenget, forteller Thor Bjørnstad.

SATSER SERIØST

Dette er en kjempeprestasjon med tanke på at han gjennomgikk en stor operasjon i bena i vinter, og har ikke kunne trent i den perioden. Andreas Bjørnstad har Cerebral Parese, og operasjonen var for å gi han mer mobilitet i beina hvor legene kutter muskler og sener. Han har så langt kun kunne bruke armene når han svømmer, og han har ennå ikke fått jobbet opp nok styrke i beina til å kunne bruke de.
- Nå er jeg opp i fem treninger i uka, men skal opp til seks, inkludert morgentrening på lørdager. Må jo komme i enda bedre form før mars måned, og Senior NM,sier han.
Andreas trener med Drammen Svømmeklubb, og det er Kennet Olsen og Ronny Skaalien som har ansvaret for utviklingen.
- Det hadde jo vært gøy og blitt god nok for landslaget, og kanskje fått være med under Paralympics i Rio i 2016, runder Bjørnstad av.

Artikkeltags