Andreas fikk Vestfolds idrettsstipend

STIPEND: Andreas Skår Bjørnstad mottok Stipend fra Vestfold fylkeskommune til videreutvikling som svømmer. Foto Privat

STIPEND: Andreas Skår Bjørnstad mottok Stipend fra Vestfold fylkeskommune til videreutvikling som svømmer. Foto Privat

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Andreas Skår Bjørnstad er landets beste svømmer i sin klasse for handikappede, og den unge karen satser seriøst på sin sport. Tirsdag mottok han stipend på 25.000 kroner fra Vestfold fylkeskommune til videre satsing.

DEL

Fem unge talenter fra Vestfold mottok i år kultur - og idrettsstipend. Vestfold fylkeskommunes stipendutdeling ble delt ut i forbindelse med tirsdagens Kulturdøgn i Tønsberg.
Stipendene skal stimulere unge talent og profesjonelle utøvere som yter en ekstra innsats innen fylkets kultur- og idrettsliv. Og i år var det 19 søkere, hvor 5 ble plukket ut.
Årets kulturstipend gikk til musiker Uno Alexander Vesje, og danser Anne Vigeland, begge fra Tønsberg.
Vestfold fylkeskommunes idrettsstipend for 2014 gikk til bokser Hadi Srour fra Nøtterøy, og syklist Ingvild Gåskjenn fra Horten. Svømmer Andreas Bjørnstad fra Svelvik mottok også stipend, alle stipendene er på kr 25 000.
- Dette settes pris på, og stipendet vil nok få bein å gå på ganske så fort. Nå blir det å spisse formen og håper på en plass i Europamesterskapet i langbane i Nederland i august. forteller Andreas Skår Bjørnstad.

FYLKETS BEGRUNNELSE
Andreas Skår Bjørnstad er 17 år, og driver aktivt med svømming i Drammen Svømmeklubb. Han har Cerebral Parese, og er internasjonalt klassifisert innen sin idrett gjennom å ha klart mange krav nasjonalt og internasjonalt. Han er også med på juniorlandslaget. Han har siden 2011 deltatt i alle NM, og vunnet 20 gull, og i mars 2014 satte han ny norsk rekord på 800 meter fri, som også er uoffisiell verdensrekord. Hans store målsetting er paralympics i Rio de Janeiro i 2016, og han mottar idrettsstipend til trening og reising i satsing mot Brasil i 2016.

Artikkeltags