Gå til sidens hovedinnhold

Kneskjælven går på lørdag

Artikkelen er over 7 år gammel

På onsdag morgen var det så langt påmeldt 172 deltakere til den 32. utgaven av Kneskjælven. På lørdag skal de ut i skogen og løpe 16 kilometer i luftlinje fra Nesbygda til Berger.

På lørdag får Thor Bjørnstad en liten mulighet til å klatre til topps på adelskalenderen igjen, etter han måtte abdisere fra tronen i fjor for Terje Wessel Pettersen. Bjørnstad er den eneste som har løpt alle utgavene av Kneskjælven, og siden starten er det 755 løpere som har klart å fullføre det knallharde O-løpet, og kommet seg inn på adelskalenderen til Berger og Svelvik O-lag.
Som vanlig er det lagt opp til to starter. En tidlig klokken 0800 for de som har tenkt til å gå det meste av veien over skogen, og en for de aktive løpere klokken 10. De raskeste bruker i underkant av to timer, hvis det er gode forhold på skogen, på 22 poster fordelt over de 16 kilometere i luftlinje. Starten går i Stomperuddalen på Nesbygda og de løper sørover til Berger skole hvor det er målgang. Det er innlagt to matstasjoner på veien over skogen, og her blir også deltakere som ikke passerer innen ett gitt tidspunkt tatt ut av løpet, for å sikre at alle kommer inn før det blir mørkt.
I fjor var det David Ekroll og Charlotte Knutsen som vant. David Ekroll som har flest serie i løpet er påmeldt i år også, og klarer han og vinne kneskjælven for 8. gang?

SPREKKPOKALEN

Det deles også ut en sprekkpokal til den av løperne som fortsatt er med i tetstriden ved siste matstasjon ved Fokslemyr. I fjor ble det Charles Halaas, som tok den for andre gang.
Og ifølge værvarslet på YR, ligger det an til en ekte kneskjælv i år, med en 6-8 grader, litt vind og regnvær.

Kommentarer til denne saken