Neptunrittet nærmer seg

TERRENGFEST: Neptunrittet er et terrengritt, men samtidig tar turen ned til sentrum og gjør det ekstra publikumsvennlig, selv i labert vær blir det mulighet for tak over hodet mens man heier.

TERRENGFEST: Neptunrittet er et terrengritt, men samtidig tar turen ned til sentrum og gjør det ekstra publikumsvennlig, selv i labert vær blir det mulighet for tak over hodet mens man heier.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Årets storsatsing fra Svelvik Sykleklubb er Neptunrittet. Her skal de bringe terrengsyklistene både til publikum og ned mot vannkanten før de klatrer opp mot Ebbestadvannet for innlagt spurtpris.

DEL

Den 8. juni blir det stor sykkelfest i Svelvik. Neptunrittet som er den nye storsatsingen til Svelvik Sykleklubb, skal bringe terrengsyklistene nærmere publikum.

SEEDING TIL BIRKEN
Rittet har fått seedingstatus til Birken. Det gjelder elite og veteranklassene som sykler den lange løypa. Og det teller i Norges Cup for junior og elite. Der Elite Herrer skal sykle fem runder på over 65 kilometer til sammen.
- Vårt mål er å skape et ritt som både er blant de mest tekniske og krevende, og som samtidig er publikumsvennlig, byr på show, underholdning og god stemning i en kompakt ramme. Gjennom dette rittet ønsker vi å markedsføre den gamle skipsbyen Svelvik, som et maritimt, og intimt miljø som fortsatt har den maritime ånden i seg. Rytterne vil passere gjennom sentrum flere ganger, og forbi Dampskipskaia til Lensmannsvingen og opp Eik. Ferjebakken blir enveiskjørt denne dagen, siden rytterne skal ned den veien, opplyser Runar Berg rittleder Svelvik Sykleklubb.

SE VIDEO AV LØYPA

Her ligger en video filmet av Svelvk sykleklubb. artikkel fortsetter under video.


TESTKJØRT LØYPENE
Løypa har blitt noe justert siden de startet planleggingen, men på torsdag var hele Svelvik Sykleklubb ute på tur. Her ble alle løypeprofilene testet, og gjennomkjørt.
- Alt begynner og se bra inne i skogen, og all snøen er vekk, og det er rimelig tørt. Nå er det bare å melde seg på, før det blir fullt, forteller Magne Dyve Pedersen som er prosjektansvarlig for rittet.
Påmeldingsfristen er den 31. mai, og det lønner seg. Det er dobbelt så dyrt og etteranmelde en rytter, og både buffé og bankett kan fort bli fullt. For her har Svelvik Sykleklubb jobbet med å få med seg næringslivet på sykkelfesten. Hvor AM Lassen og Esthetica stiller med spurtpriser. Restauranten "Dreggen" slenger seg på, og stiller opp for å lage skikkelig liv i Svelvik den 8. juni! De gjør plass til servering under rittet rett ved siden av mål. Etter rittet drar musikken i gang og det blir servering på brygga rett ved siden av målgang. På kvelden kommer "Dos Mosquitos" på scenen og spiller opp til dans. Ryttere kan melde seg på til banketten under påmeldingen til en hyggelig pris.

Artikkeltags