NM-bronse til Andreas

<B>NM-DEBUTERTE:</B><I> </I>13 år gamle Andreas Bjørnstad tok bronse under kortbane-NM for senior i helgen.

<B>NM-DEBUTERTE:</B><I> </I>13 år gamle Andreas Bjørnstad tok bronse under kortbane-NM for senior i helgen.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

13 år gamle Andreas Bjørnstad tok bronse på 50 fri under senior-NM i svømming i Bærum helgen. Han satte samtidig ny personlig rekord med et halvt sekund, til tross for et dårligere treningsgrunnlag enn vanlig.

DEL

Svelvik-gutten deltok på 50 fri i klassen for funksjonshemmede, og svømte inn til tredjeplass i konkurranse med inntil tyve år eldre konkurrenter. Med tiden 39,19 satte Andreas også ny personlig rekord med et halvt sekund på crawlsprinten.
Redusert trening

Persen i helgen var ekstra hyggelig ettersom Andreas ikke har fått trent for fullt denne sesongen.
- Jeg har vært plaget med betennelse i skuldrene som følge av overbelastning over lengre tid, forteller svømmeren, som fyller 14 år i april. Til vanlig trener han fire ganger i uken i Drammen, men denne sesongen er det blitt en god del færre meter i bassenget. Til tross ny for personlig rekord, merket Andreas at treningsgrunnlaget ikke var på topp under helgens mesterskap.
- Kondisjonen er ikke helt der den skal, så det ble tungt de siste meterne, medgir unggutten, som vanligvis fortrekker de lange distansene.
Spennende opplevelse

For 13-åringen var det å delta i et norgesmesterskap en spennende og ny opplevelse.
- Kompisen min sa han aldri hadde sett meg så nervøs før, ler svelvikgutten, og fortsetter:
- Det var utrolig mange på tribunene som så på oss. Tribunene i Nadderudhallen var også mye nærmere bassenget enn jeg er vant til.
Andreas har cerebral parese, men i NM konkurrerte han mot svømmere med andre typer funksjonshemming. Plasseringen avgjøres utfra hvem som er nærmest verdensrekorden i sin respektive klasse, og dermed ikke nødvendigvis den som er først i mål. Også klubbvenninnene i Ingrid Djupskås (21) og Mina Marie Heyerdahl Klausen (13), tok flere medaljer under det fire dager lange mesterskapet.
Neste stevne for Andreas blir mest sannsynlig Marienlyst open på hjemmebane i april.

Artikkeltags