Drammen var storfavoritt før kampen. Laget viste god form i sist kamp ved å slå IBK 2 hele 5-2. Kampen mot Svelvik startet da også oppskriftsmessig med et Drammen-lag som prøvde å spille seg gjennom via midtbanen og flankene. Men Svelvik hadde tatt sine forholdsregler og Drammen greidde aldri å skape de helt store sjansene. Med god og intens jobbing defensivt greidde faktisk gjestene å spille seg til enkelte tilløp til sjanser. Drammen-spillerne ble frustrerte og rådville og begynte å slå lange baller. Noe Svelvik ikke hadde det minste i mot.
Etter pause var det ventet at Drammen ville sette enda hardere press på Svelvik. Men det skjedde ikke. Det var faktisk Svelvik som i løpet av de 10 første minuttene skapte tre store sjanser. Først headet Simen W. Eggen over etter hjørnespark, så var Håkon F. Andersen gjennom, men skjøt rett på keeper. Og rett etterpå fikk Martin Ebbestad nesten stusset et frispark forbi keeper.
Drammen forsøkte seg med taktiske endringer og bytte av spillere. Men de stanget mot en forsvarsmur som jobbet hardt og godt. Og etter en halv time fikk Svelvik sjansen spillerne ventet på. De fikk faktisk lov til spille seg lett ut fra eget forsvar, opp til Mathias Warp på midtbanen og direkte igjennom til Martin Dammen som kaldt og rolig trillet ballen i mål. Hadde Drillo sittet på tribunen ville han ha applaudert. Etter tre eller fire trekk lå ballen i motstanders mål.
Drammen kom seg så noenlunde til hektene og presset Svelvik voldsomt mot slutten av kampen. Men det gav bare Svelvik åpninger til å slå tilbake. Etter 35 minutter kunne faktisk Håkon ha lagt på til 2-0 på en veldig fin kontring. Drammen kjørte fram hele mannskapet, men det eneste de oppnådde var mange frispark i god posisjon. Dermed var det Svelvik som etter kampen kunne juble for tre poeng.
-Hvordan er det så mulig for Svelvik å vinne en slik kamp? Drammen har jo vist seg som et meget godt lag, og Svelvik stilte med fem spillere under 20 år. I tillegg manglet de jo Eirik Salvesen på midtbanen. Svaret ligger nok i organisering, tålmodighet og intens jobbing for hverandre. Sentrallinja med John Reidar Jensen, Steffen Martinsen og Martin Dammen er skjelettet som bærer laget. De viser ferdigheter på høyt nivå, uten dem hadde ikke dette vært mulig. Spillet er ikke vakkert, men det er effektivt.
Etter en slik kamp er det grunn til å rose hele laget, også de som ikke kom inn på banen. Men ei ekstra rose bør gå til "ungsauene" på laget. De står fram og gjør voksen manns jobb. Spillerbørsen må likevel bli slik:
Steffen Martinsen: 3 poeng (for å risikere helsa i tøffe dueller)
John Reidar Jensen: 2 poeng. (for å skremme vettet av motstandere med "Reidar går!!!")
Martin Dammen: 1 poeng. (for å ha rappet p/o/enga).