Det ble en merkelig kamp på Solbakken mandag. Og det var tydelig litt rusk i maskineriet etter en lang sommerferie. Laget måtte stille uten Christian B Pedersen, og motivatoren Willy T . Andersen på grunn av kort.
Svelvik ligger midt på tabellen etter første halvdel, men da skal det nevnes at de har spilt nesten alle sine bortekamper. Nå er det fem hjemmekamper på rad, hvor de først møtte Drammen FK 2. De ligger 12 poeng bak andreplassen, men det er ikke umulig og kapre den.

OMDISKUTERT DUELL

DFK, har med flere tidligere SIF-gutter på laget, men det var kun Tor Erik Jægtvik som var med på laget mandag.
Første omgang var en tam affære og første store sjanse kommer etter 11 minutter, etter at Morten Fredriksen bommer på en dribling som bakerste mann. Men DFK klarer ikke og utnytte muligheten. Etter 15 minutter får SIF sin første mulighet, og det blir en dobbeltsjanse, som først blir blokkert av en forsvarer, før ballen blåses over fra 12 meter. Så går kampen over i dvale modus, og laginnsats erstattes av enkelte soloraid. Så våkner hjemmelaget opp om ikke fullt så i hvert fall lite grann. 39 minutter ut i kampen blir det en duell mellom Martin Dammen og målvakt Stian A. Green. Dammen får med seg ballen og triller den i mål og 1-0.
- Keeperen holdt den ballen med begge hender, mener Tor Erik Jægtvik. Andre igjen mente det var hands på Dammen. Uansett dommeren peker mot midtsirkelen og 1-0. Bare snaue to minutter senere kommer SIF på et nyt flott angrep, ballen blir slått hardt og lavt inn mot Niklas Hallen. han blir meid ned i bakken med en rugbytakling, men dommeren vinker spillet videre.

NESTEN ÅRETS SELVMÅL

I annen omgang skjer det ikke stort før Dammen og målvakt Green igjen er i duell, men ikke verre en at dommer Espen Samuelsen lar spillet gå, og keeper holder ballen. Men Green tenner på alle plugger på Dammen og mener han går for hardt inn i duellen. De diskutere litt, før Green blir så sint at han kaster ballen i bakken i sinne, men før den rekker og sprette inn i mål i ren Bjarte Flem stil, blåser plutselig dommeren, to tiendedeler før ballen er over streken. Det kunne ha blitt årets selvmål, men målvakt Green ble reddet av gongongen. Enda merkeligere blir det når dommeren gir ballen til målvakten. Og et minutt etterpå får Dammen gult kort, for å ha sparket til ballen etter at dommeren har blåst.
DFK 2 prøver og presse på for en utlikning, men det som slipper igjennom, har Lars Jensen full kontroll på. Men de klarer ikke holde presset oppe, og SIF tar igjen over styringen. Morten Fredriksens kommer på flott løp bakfra, og får sendt av gårde et hardt skudd fra 20 meter, som stryker like over tverrliggeren. Og både Dammen og Hallèn, får hver sin store sjanse til mål, men oppofrende forsvarsspill og stolpen hindrer scoring.
Så etter 75 minutter får Tomas K.B. Pedersen sendt en flott stikker til Niklas Bjerke Hallèn, han skjærer inn, rett på mål og sender av gårde et knallhardt skudd i nærmeste hjørne. SIF leder 2-0. Etter det blir det enkelt for hjemmelaget og sikre seg tre poeng. Og når Jørgen Holm får sitt andre gule, på overtid ga DFK 2 opp.

SIF
Lars-Christian Jensen, Chrisander Hansen, Martin Midtskogseter Dyve, Morten Fredriksen, Nicholas Nordengen, Anders Johnsen , Steffen Martinsen, Thomas Kiil-Brun-Pedersen, Aleksander Søderlind, Martin Dammen, Niklas Bjerke Hallen ,Sindre Halaas Johnsrud , Sondre Hansen , Stein Robin Syse Waldenstrøm.