– Vi må ha mer snø før vi kan lage skispor

Noen har nok gledet seg til å se slike spor siden forrige sesong, men det må nok et godt snøfall til før man kan ta rennefart i sporene. Her fra da Oskar Næss kjørte opp løypene 27. januar i år.

Noen har nok gledet seg til å se slike spor siden forrige sesong, men det må nok et godt snøfall til før man kan ta rennefart i sporene. Her fra da Oskar Næss kjørte opp løypene 27. januar i år. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

10-15 centimeter snø er i det minste laget for løypemaskinen i Svelvikmarka, men driftssjef i kommunen har allerede begynt å samle troppene.

DEL

Et tykt teppe av snø har lagt seg over vår flotte by, og mange har kanskje allerede tatt frem ski og smøring fra kjelleren. Likevel må vi nok nøye oss med smøring av vår egen tålmodighet for øyeblikket. I alle fall om du er på utkikk etter «trikkespor» så langt øyet ser.

– Vi må ha mer snø før vi kan lage skispor, sier driftssjef i Vei, park og friluftsforvaltning, Ivar G. Pettersen.

10-15 centimeter snø ligger på bakken fredag morgen. Pettersen mener det må komme noe mer nedbør får de kan starte prepareringsmaskinen.

– Svelvikmarka har ulik kvalitet og det kreves en del snø før vi kan komme i gang, selv om deler av traseen er noe utbedret. 10-15 centimeter er i det minste laget, men vi begynner å preppe så fort vi har mannskaper på plass, og det er nok snø til å begynne kjøringa, sier han.

Snøkanonen som Berger IL og kommunen spleiset på i fjor er heller ikke i gang enda.

Det har ikke lykkes Svelviksposten å få tak i styreleder i Berger IL for å få svar på når og hvor de skal produsere kunstsnø.

Artikkeltags