David Ekroll tok sin 9. seier, mens Ingunn E. Vari tok sin første!

BLODSLIT: Davis Ekroll slo Lars Petter Stormo med et lite sekund, og løp den siste biten med blodet rennende fra hodet etter et ublidt møte med en kvist som ikke ville spille på lag.

BLODSLIT: Davis Ekroll slo Lars Petter Stormo med et lite sekund, og løp den siste biten med blodet rennende fra hodet etter et ublidt møte med en kvist som ikke ville spille på lag.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Fortsatt er det nok løpere ute i marka på vei fra Nesbygda til Berger, og leter etter en av de 20 postene på veien. Mens både vinneren i dame og herreklassen er i mål.

DEL

Den 32. utgaven av Kneskjælven ble av den «lettere» utgaven hvis man kan kalle Kneskjælven lett. For med strålende solskinn og relativt tørt inne i skogen slapp man i år i hvert fall og bade og svømme over vanndammer.
I herreklassen var det David Ekroll og Lars Petter Stormo som kjempet om seieren. Og over mål, med blod rennende fra et stort sår i hodet kom David Ekroll et sekund før Stormo.
- Jeg løp på en svær grein inne på flata etter Brekke, og den ga ikke etter for å si det sånn, forteller David Ekroll etter målgang. Men selv med skade og blodet rennende sikret han seg sin niende seier i Kneskjælven og har desidert flest seire i løpet.
I dameklassen kunne ikke fjorårsvinneren Charlotte Knudsen stille på grunn av nyoperert bein, og da takket Ingunn Egeberg Vari Sturla IL for muligheten. Hun stilte i år for andre gang, og er en kommende norsk O-løper, og i sitt andre forsøk vant hun i år dameklassen.
Dagens prestasjon var det allikevel Harald Næss som sto for. Han har ikke deltatt i Kneskjælven siden 2004, og har mistet så å si alt av synet sitt på grunn av en øyesykdom (RP = retinitis pigmentosa, en øyesykdom som gjør en gradvis blind). Men det stopper ikke den tidligere grisebonden fra Hella. Tidligere i år fikk han medalje i Birkebeinerrittet med tandemkompis Tormod Borgen. Mens hans fikk hjelp av Per Ivar Gjellum til å komme seg over skogen, og finne alle postene. Og de to fullførte på godt under fem timer, og fant alle 20 poster.
Les mer i Svelviksposten den 7 november,

Artikkeltags