Nytt arrangement skal dra folk ut til Svanlihytta

NYE ARRANGEMENT: Svanlimarsjen og Svanlimila arrangeres for første gang.

NYE ARRANGEMENT: Svanlimarsjen og Svanlimila arrangeres for første gang. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Trives du bedre med tursko enn ski på beina? Da er det ikke sikkert du har vært på Svelvikmarkas nye serveringssted. Men det vil SIF gjøre noe med.

DEL

I vinter var første sesongen den oppussede Svanlihytta var åpen for folket. Etter den gode responsen ønsket styret i Svanlihytta at også de som ikke er født med ski på beina kan få øynene opp for hytta. Da kom ideen om å stelle i stand et større arrangementer for å få flest mulig ut på tur i skauen og innom Svanlihytta.

Lørdag arrangerer skigruppa i SIF derfor Svanlimarsjen og Svanlimila for første gang, et arrangement for alle som har lyst på en flott tur i Svelvikmarka. Svanlimarsjen er en turmarsj med fokus på aktivitet for alle, mens Svanlimila er for dem som har lyst til å svette litt.

– Vi ønsker liten og stor, ung og gammel, familier og barn ut på tur på lørdag. Du starter der du selv måtte ønske, og registrerer deg som deltaker i gratismarsjen når du kommer til Svanlihytta, sier Svein Olav Vik i SIF skigruppes styre. I helgen var han og en gjeng frivillige på Svanlihytta og klargjorde den til å ta imot folk.

– Vi er åtte til ti frivillige som skal merke løypa, sørge for tidtaking og betjene hytta på selve dagen, forteller Vik.

Svanlihytta ligger cirka fire kilometer fra Skalland, og for dem som ikke har vært på Svanlihytta før anbefales det å legge turen fra Skalland, der det nå har blitt ryddet en fin tursti for rundtur til hytta. Stien bringer deg forbi Båsenvanna og over Stegååsen, som for mange er en ukjent perle i Svelvikmarka. Stien er foreløpig ikke merket, men for anledningen skal røde Swix-bånd lede en til målet. Det ligger også kart på idrettsforeningens hjemmeside.

– Forhåpentligvis blir det så mye folk at man kan ta følge med noen som har gått til Svanlihytta før.

Alle som er innom hytta denne dagen vil få et synlig bevis for deltakelse i Svanlimarsjen.

Terrengløp

For deg som er sultne på en ekstra utfordring arrangeres også Svanlimila lørdag formiddag. Svanlimila er et 10 kilometer terrengløp i merket løype med start og mål på Skalland, og med drikkestasjon cirka halvveis ved Svanlihytta. Det er premiering til raskeste dame og herre, samt klatrepris til raskeste løper ved passering av Svanlihytta.

– Dette er en fin oppladning til Kneskjælven i november, sier Svein Olav Vik.

Løypebeskrivelse for Svanlimila

Start på Skalland inn «hesteløypa», skiløypa videre forbi Vassås og opp til Drambekk, videre opp Bolsteinkleivene til Bolsteinkrysset og til Svanlihytta (drikkestasjon). Herfra Stegaåsen ut til vi kommer inn på Båsenløypa igjen, ned skiløypa forbi Damvann, ned over Fjellbekkmyr til  høyre på stien som går ned «sandbakken» mot Skalland til vi kommer ut på skiløypa igjen, følg denne ut til Kølabånn og grusveien til mål på Skalland.

De første 4 kilometerne stiger jevnt til du er oppe på Svanlihytta. Herfra er det kilometer lettløpt terreng sydover Stegaåsen før de siste fire kilometerne bringer oss ned til Skalland igjen.

Artikkeltags