Nora (19) tok laget til bronse i Slovenia Open

LAGET: Aida Dahlen, Marte Grutle Aasebø(coach), Merete Tveiten og Nora Korneliussen.

LAGET: Aida Dahlen, Marte Grutle Aasebø(coach), Merete Tveiten og Nora Korneliussen. Foto:

Svelvikjenta Nora Korneliussen, som fra begynnelsen av 2019 har spilt fast på det norske landslaget i Parabordtennis, var sterkt deltagende til at Norge vant bronsemedalje i Slovenia Open.

DEL

Som siste seedet lag, var det meget bra å komme til semifinalen. Slovenia Open er årets største internasjonal turnering, i år var det 448 deltagere, og 45 nasjoner var representert.

Korneliussen forteller at årets store mål er EM i september.

– Konkurrentene her i Slovenia er antagelig enda sterkere enn i EM. Her var sterke asiatiske nasjoner representert, som Kina, Kora og Japan, så vi skal kjempe for medalje også i EM.

Korneliussen satser mot Paralympiske Leker i Tokyo 2020. Tidligere i år mottok hun stipend fra Olympiatoppen på 120.000.

– Hun har virkelig hatt en god utvikling det siste året.Hun trener bordtennis ni økter i uken, i tillegg til basistrening og styrkeøkter på Olympiatoppen, forteller Anne Wiik Nilsen i Norges Bordtennisforbund.

Om 14 dager reiser Korneliussen til Polen for å spille på det norske laget i en turnering der. I juni går ferden til Finland for å delta i European Para Youth Games.

Gjennom sommeren blir det treningssamlinger i Sverige og Norge, før det blir en viktig turnering i Japan, «prøve PL» i august.

Artikkeltags