15-åring ble avgjørende for kampen mot Huringen

Snudde kampen: Etter en nedslående første omgang klarte Svelviks A-lag å snu kampen mot Huringen til 3-1.  foto: Arkivfoto Kent stian håkonsen

Snudde kampen: Etter en nedslående første omgang klarte Svelviks A-lag å snu kampen mot Huringen til 3-1. foto: Arkivfoto Kent stian håkonsen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Huringene mente alvor fra første stund, men Svelviks A-lag tok tilbake banen i andre omgang,

DEL

Svelvik sitt A-lag gjestet fredag Tofte Stadion der Huringen IF stod på andre siden av banen. Huringen er nyopprykket fra 5 divisjon og mønstret et ungt og fremadstormende lag.

Kampleder for Huringen, Glenn Ugstad, manet gutta til kamp og med kaptein Einar Flodberg i spissen skulle det vise seg at huringene mente alvor fra første stund.

Kampen sparkes igang foran ca 100 tilskuere, og vipper i begge retninger. Huringen spiller fysisk fotball kombinert med til tider godt pasningsspill og har lagt to mann på vår toppscorer Martin Dammen. Svelvik har de klart størst sjansene i første del av omgangen og burde scorer et par mål. Men fotballen er rund og Huringen går opp i ledelsen 1-0 og kaprer et overtak i kampen.

LES OGSÅ: Serieåpning for A-laget: To spillere havnet på legevakta

Fikk tilbake trøkket

Gutta går til pause på stillingen 1-0 til Huringen og får første gang på mange år måtte man ta i bruk den berømte hårføneren under spillermøte i pausen. Huringen var flinke til å presse høyt og vi fikk ikke satt spillet vårt. Som mot Åssiden i første seriekamp, gjelder det å vinne krigen, noe vi ikke gjorde første 45 min.

Ut til andre omgang gløder det i øynene til gutta, og med en målkåt Martin Dammen i spissen, var det et faktum: Vi satte standarden og gutta har trøkket og intensiteten tilbake i spillet.

LES OGSÅ: Kenneth Gabrielsen er ferdig med topphåndball: – Jeg har vært en egoist i mange år

Gode innbyttere

Vi ønsket å forandre kampbildet da Huringen står høyere og høyere i banen. Det så ut som de ønsket å gå for 2-0 istedenfor å spille på resultat, og da satt vi inn Steffen Martinsen og Tobias Carlsen som kan sette fart og utnytte overgangene bedre. Vi ser umiddelbart resultatet. Overgangene blir betraktelig giftigere. Det tok ikke lang tid før Morten Fredriksen ble revet ned innenfor Huringen sin 16 meter. STRAFFE!

Martin Dammen, som er inne i sin sesong nr 20 for A-laget til Svelvik, var sikkerheten selv da han banket ballen nettet.

På samme tidspunkt kommer 15 år gamle Marius Holen inn og ikler seg samme rolle som mot Åssiden, sentral midtbane. Stillingen er 1-1, og lite visste de fremmøtte at en 15-åring, som ikke engang har gått ut av ungdomsskolen, skulle bli helt avgjørende for kampen. Han balanserte og bandt Svelvik sin midtbane sammen. Unge Holen bidrar med passningsro og treffsikkerhet på samtlige pasninger som gjør at vi får betydelig mindre brudd imot.

Vi skaffer oss en corner, og der stiger Steffen Martinsen til værs og header ballen i lengst hjørnet. Den scoringen oste det vinnervilje av.

LES OGSÅ: Fitnessplanet endelig sertifisert som dopingfritt senter

Slapp inn én ball

Svelvik var ikke ferdig der. Martin Dammen var ikke fornøyd med én scoring, så Martin er klinisk i avsluttingsøyeblikket da han etter en hard løpsduell med stopperen går seirende ut og triller ballen i hjørnet. 3-1 til Svelvik.

Svelvik har kontroll på store deler av siste halvdel, men slipper til en dødball helt på slutten som ender i scoring for Huringen. En god Lars-Christian Jensen vartet opp med noe feberredninger som var avgjørende for at vi kunne lempe 3 poeng på ferga over strømmen.

Banens beste går til Martin Dammen som scorer to mål og er en konstant trussel for Huringen sitt forsvar. Laget viser en enorm vinnervilje på en litt dårlig dag, og vi skal tilbake på treningsfeltet å trene enda mer på samhandling.

Artikkeltags