Vårt kjære A-lag skal nok en gang til dyst på Svelvikdagene, denne gangen mot naboene fra andre siden, nemlig Huringen. Det er duket for et durabelig lokaloppgjør der retten til Svelvikstrømmen står på spill.

Det første oppgjøret endte med Svelvik-seier etter å ha ligget under store deler av kampen, for så å snu det på slutten, derav kommer det en revansjesugen gjeng over til Fort Solbakken førstkommende fredag.

Trener John Reidar «Jånni» Jensen kan melde om skikkelig trøkk på trening, tilnærmet skadefri stall og en legende i Willy Tage Andersen, skarpere enn noen gang, som definitivt lover godt for et Svelvik-lag som til tider i vårsesongen har vært svært preget av skader.

Håper på fullt betongberg

Ryktene fra linja sier at Eirik Salvesen har begynt å treffe på frispark igjen, Dammen har kjøpt seg nye lilla sko etter noen straffebom og brødrene Brun Pedersen har bedrevet crossfit-trening på Sørlandet hele sommeren, og melder om vaskebrettform. I tillegg får vi se velkjente Svelvik-navn som Martinsen, Warp, Nordengen, Jenserud og Fredriksen. Da er det mye som ligger til rette for en fantastisk kveld på Solbakken, forhåpentligvis med massiv støtte fra et fullt betongberg under Svelvikdagene. Fløyta setter det hele i gang klokken 19.00.

B-laget blir «vorspiel»

For første gang så skal det spilles to seniorkamper på Solbakken denne dagen. Som et fantastisk «vorspiel» til A-lagskampen spiller B-laget et virkelig lokal (hat) oppgjør mot rivalene fra bygda med alle jordene, nemlig Sande SK.

I motsetning til A-laget så tapte B-laget sin første kamp mot Sande durabelig før sommeren. Dette gjør at det kan garanteres at det stilles et vanvittig revansjelystent B-lag når fløyta blåses i gang på kunstgresset 17.00.

Spiller om skryteretten

I motsetning til A-lagets kamp mot Huringen så har vi heller ingen «strøm» mellom oss å spille om. Jordene deres vil vi ikke ha, så da blir det kampen om æren og retten til å skryte under feiringa senere på kvelden.

Ryktene fra B-lagsleiren virrer om oppstart av treninger midt i fellesferien som straff for tapet mot Sande og treningsmengder på høyde med lag i langt høyere divisjoner. Så gjenstår det å se om det bærer frukter av jobben som er lagt ned eller om det bare er overtrente menn som stiller opp.

Det er ikke bare ukjente ansikter på B-laget heller og alle som har sett en B-lags kamp de siste åra har garantert hørt Mats Slotta skjelle ut en dommer, Anders Johnsen sklitakle en motspiller ut av banen eller Thomas Tørhaug briljere med sine tekniske finesser. Når du har dette samt andre anerkjente fotballnavn som Larsen, Bjerke, Jensen og Hallgrimsen som utfolder seg på en fotballbane samtidig, da sier det seg selv hvor du bør være på fredag.