46 deltakere ga alt i Svanlimila

Av

Med over over 200 spreke barn og voksne på tur i marka ble det folksomt i og rundt Svanlihytta.

DEL

Lørdag 13 oktober arrangerte Svelvik IF skigruppe Svanlimila og Svanlimarsjen for første gang.

Etter en flott vinter med mye besøk på Svanlihytta ønsket skigruppa og skape litt liv rundt hytta også utenom vinterhalvåret.

Det er mange som har hørt om Svanlihytta og som ferdes i marka til kjente plasser som Utsikten og Tårnet, men som ikke vet hvor Svanlihytta ligger.

Vi merket løypa til hytta fra Skalland slik at alle kunne finne fram til hytta denne dagen, og for en suksess det ble.

Med over 160 barn og voksne som deltakere i Svanlimarsjen ble det folksomt i og rundt hytta hele dagen. Etter en gåtur på ca. 4 km fra Skalland til Svanlihytta var det bare blide fjes å se, og alle hadde tid til en sosial prat og litt avslapping rundt bålpanna. Køen ved vaffelpressa ble til tider lang og kaffen gikk unna i slikt omfang at vi hadde litt problemer med og holde unna for etterspørselen en periode.

De fleste fortsatte videre i flott terreng langs Båsenvanna og over Stegaåsen, før turen gikk ned til Skalland igjen, en runde på totalt 10 kilometer, som mange ikke har gått før.

I samme slengen arrangerte vi også terrengløpet Svanlimila, med start og mål på Skalland. Svanlimila er 10 kilometer lang i til dels krevende terreng, der man ikke får noe hvile underveis. Svanlihytta passeres etter cirka fire kilometer. Her hadde vi drikkestasjon og med mye folk på tur i marsjen ble det en morsom opplevelse for deltakerne i mila med publikum som heiet langs løypa.

Hele 46 løpere fullførte løpet ,og mange brukte dette som en fin oppkjøring til helgens store idrettsarrangement i Svelvikmarka: Kneskælven.

Vinner av løpet ble Hans Marius Nelson på tiden 48.23, tett fulgt av Stian Kristiansen på 48.33.

Med til sammen over 200 deltaker på Svanlimarsjen og Svanlimila har igjen SIF skigruppe skapt aktivitet på skauen og slått et slag for folkehelsa.

Med den responsen og tilbakemeldingene vi har fått håper og tror vi dette kan utvikles til og bli et årlig arrangement i Svelvikmarka.

Takk for god deltakelse og velkommen på hytta igjen. Så snart det blir vinter og skispor er vi klare til og ta dere imot på Svanlihytta igjen.

Artikkeltags