Slått ut av kyssesyken

MISTER NM: Andreas Bjørnstad, Drammen Svømmeklubb, går glipp av denne ukens kortbane-NM grunnet kyssesyken.

MISTER NM: Andreas Bjørnstad, Drammen Svømmeklubb, går glipp av denne ukens kortbane-NM grunnet kyssesyken. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Toppsvømmer Andreas Bjørnstad (20), årets mannlige funksjonshemmede utøver 2017, har fått kyssesyken.

DEL

DRAMMEN: Dermed går Andreas Bjørnstad, Drammen Svømmeklubb, glipp av denne ukens kortbane-NM i Bærum, og mulig flere viktige svømmekonkurranser utover våren.

På sin egen facebookprofil skriver Svelvik-gutten blant annet dette:

«Jeg har en småkjip nyhet jeg må dele med dere. Etter å ha vært litt av og på syk den siste tiden dro jeg til legen for å prøve å finne ut hva det eventuelt kunne være. Etter litt forskjellige tester fikk jeg konstatert kyssesyken. Dette gjør at NM til helgen ryker, og jeg vet heller ikke når jeg vil være tilbake i ordentlig trening igjen».

Bjørnstad, som tok bronse i en svømmeøvelse i Paralympics 2016, hadde også et topp 2017. Drammens Tidendes lesere kåret Bjørnstad til «Årets idrettsnavn» for andre gang på tre år, og under Idrettsgallaen på Hamar i begynnelsen av januar ble han kåret til årets mannlige funksjonshemmede utøver for andre året på rad.

20-åringens store prestasjon i fjor var VM-gullet på 400 meter fri – favorittdistansen.

Senere i 2018 står flere viktige internasjonale konkurranser på menyen. Blant annet verdenscup, world tour og EM i Dublin i august. Så spørs det hva Bjørnstad får med seg av dette.

– Jeg håper at det er en mild utgave av kyssesyken det dreier seg om, og at jeg snart er på beina, men det vet jeg ikke ennå. Har bare fått beskjed av lagene å ta det med ro den første uken nå, sier Bjørnstad, som tross alt er glad at han har fått kyssesyken nå – og ikke foran Paralympics i Tokyo i 2020, som er det neste store målet.

PS! Kyssesyken er en virusinfeksjon. De aller fleste som får kyssesyken får den kun én gang.

Feature om Andreas Bjørnstad: «Reis deg opp»

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken