Medaljerush i VM

FIN SAMLING: Her er Andreas Bjørnstad med sine fire medaljer fra para-VM i Mexico City.

FIN SAMLING: Her er Andreas Bjørnstad med sine fire medaljer fra para-VM i Mexico City. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Toppsvømmeren Andreas Bjørnstad (20) reiser hjem fra para-VM med fire medaljer. Ett gull, ett sølv og to bronse.

DEL

(Drammens Tidende) MEXICO: Para-VM i svømming ble utvilsomt en suksess for Andreas Bjørnstad fra Svelvik, som representerer Drammen Svømmeklubb. 20-åringen, som har cerebral parese, manglet en gullmedalje fra internasjonale mesterskap før han dro til VM i Mexico City – som ligger 2.250 meter over havet.

Det store målet ble nådd da Bjørnstad fosset inn til gull på favorittøvelsen 400 meter fri på tiden 5.00,24 i hans klasse for funksjonshemmede (S7). Her ble argentineren Facundo Arregui nummer to.

LES OGSÅ: Satte to verdensrekorder

Ny norsk rekord

Ellers tok Bjørnstad disse medaljene i VM:

Sølv på 100 meter bryst (SB6):

Nelson Crispin, Colombia, seiret 7,69 sekunder foran Andreas.

Bronse på 100 meter fri (S7):

Det så ut til å bli 4. plass, men et perfekt innslag ga bronse seks hundredeler foran Christian Sadie, Sør-Afrika. DSK-svømmeren satte også ny rekord med tiden 1.08,46. Den gamle rekorden var 21 år gammel.

Bronse på 200 meter medley (SM7):

Bjørnstad avsluttet verdensmesterskapet ved å ta en sterk bronsemedalje etter å ha blitt klokket inn på 2.52,17. Bronsen var det ingen tvil om etter at tyskeren Tobias Pollap ble disket.

Tidligere i mesterskapet ble Svelvik-gutten dessuten nummer fem på 50 meter butterfly (S7). Tiden 34,77 er tangering av den norske rekorden som ble satt i Rio (Paralympics) i fjor.

LES OGSÅ: Startskudd for Olympiatoppen i Drammen

– Fantastisk bra

– Jeg kan se tilbake på et fantastisk bra mesterskap. Dette hadde ikke vært mulig uten alle de fantastiske personene jeg har rundt meg. Alt fra lagkamerater, trenere, familie og venner som alltid stiller opp, skriver Bjørnstad på sin egen facebookside.

Det var surt for Bjørnstad og co. da verdensmesterskapet i september ble avlyst. Konkurransene skulle nemlig ha blitt avviklet i Mexico City som ble hardt rammet av jordskjelv – det verste i landet på over 30 år. Andreas trodde drømmen om å ta VM-gull i år brast.

– Ja, det var dårlig timing dette, men sikkerheten, liv og helse kommer selvfølgelig alltid først. Det var riktig å avlyse, sa Bjørnstad til Drammens Tidende etter avlysningen.

Men nå ble det altså VM før året var omme likevel.

I mellomtiden benyttet Bjørnstad blant annet tiden til å sette to verdensrekorder (kortbane) på både 800 meter fri og 1.500 meter fri under Lambertseter Open i oktober. Så svømmeesset har levert varene i bassenget i 2017 også ...

LES OGSÅ: Nytt samarbeid i svømming: Et glitrende lag

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken