Siden 2005 har Svelvik tennisklubb arrangert en vårlig tennistreningsleir til sydligere bredde grader. Tidligere har vi vært på Kypros, Dubai, Santa Ponsa, Magaluf, Almerimar, 2 x Alicante, 2 x Valencia og siste to år i Calahonda.

LES OGSÅ: Tok to gull under helgens Europamesterskap

Calahonda ligger på Costa del Sol, Andalucia, mellom Malaga og Marbella. Rett og slett et perfekt sted for tennis og meget god trening for oss som ikke normalt trener på grusbaner.

Innkvarteringen i år som i fjor på leilighetshotellet Ona Campanario med gangavstand til stranden, butikker, barer, spisesteder, sjømannskirken og kun 10 minutters gange til tennisanlegget Club del Sol med 12 tennisbaner, 4 paddle tennisbaner, 4 squashbaner og stort treningssenter/gym.

Tre timer tennis

Første reisedag ble en stor overgang fra snø og et par kalde grader på OSL til 25 varme grader i Calahonda. Det tok ikke lange tiden fra vi ankom Calahonda til vi var ute på tennisbanene.

Hver dag var avsatt til tre timer tennis. Alle dager, foruten torsdag, var vi på Club del Sol sitt tennisanlegg.

Torsdag var vi på Sol Sports sitt tennisanlegg, like utenfor Calahonda, for å prøve ut et nytt tennisanlegg og omgivelser. Supert anlegg med meget velpreparerte baner.

Innbakt i leie av tennisbanene hadde vi enkel lunsj med tilhørende mugger med leskende drikke på tennisanlegget som smakte super fortreffelig etter timer med hard klaskende spill i sol fra skyfri himmel. Heldigvis var det kun nedoverbakker til hotellet etter disse lunsjene som ofte varte 2–3 timer etter ferdig trening.

Foruten om tennisspill ble det tid til besøk, omvisning og lunsj på den norske sjømannskirken som kun lå et steinkast fra vårt hotell, sjekket ut Luna beach, Nikki beach, fjellknauser og noen besøkte også snobbestedet Puerto Banus.

Lørdagskveld var det duket for Calahonda sosial-open i double med trekking av partnere.

LES OGSÅ: Gjør noe med autovernet i Markveien!

Calahonda open

Sju lag spilte om tittel og pengepremie på 150. Det ble meget jamne kamper med mye latter og til tider også bra spill. Seirende ut, gikk Andre Moholt Håkonsen og Glenn Strømsheim som vant alle sine kamper, bortsett fra tap i åpningskampen mot Bjørn Harald Brotnow og Stikkan Jensen.

En stor takk til sosial minister og reise arrangør Tore Skognes og de andre gutta i SAK for en super bra organisert og sosial tennistur.