Hylle opp og hylle ned hos Svelvik Produkter har på to dager blitt fylt med mange filmer. Bedrriften har lenge hatt utlån av bøker, men onsdag bestemte avdelingsleder Anita Engen seg for å ta med seg mange dvd-er hjemmefra slik at alle de ansatte kan låne og få glede av dem.

Dette inspirerte Stian Lindtveit. Han bestemte seg for å gjøre det samme. Torsdag morgen kom han drassende på fem bæreposer fulle av filmer.

–Jeg har Netflix (strømmetjeneste for serier og film (journ.anm.), så nå har jeg tømt skap og skuffer og alt, sier han til Svelviksposten.

150 filmer

Han anslår at samlingen han leverte til jobb-biblioteket er på 150 dvd-filmer. Det er heller ikke en spesifikk sjanger på filmene, da Stian har veldig variert filmsmak, men han frister med både Harry Potter, James Bond og flere komedier, blant annet.

DVD-samlingen til Svelvik produkter har altså vokst seg stor på bare et par dager, og alle ansatte hos bedriften kan låne med seg filmer hjem - maks fire om gangen, og de må leveres tilbake.

Arbeidsleder Gunn Beate Reinton Utgård forteller at de andre ansatte flokket seg rundt de nyankomne filmene Stian kom med torsdag.

– Folk har allerede tatt med seg hjem og gleder seg veldig til å se film. Det blir mye prating om hvilke filmer man liker og ikke, så de får litt ekstra å snakke om. I tillegg er man jo mye hjemme om dagen, sier hun.

Stian forteller at det ikke er lett å få tak i dvd-er lenger, og det blir nok mer og mer vanlig å bruke strømmetjenester gjennom internett for å se film.

Reinton Utgård tror likevel det er fint med utleie av fysiske dvd-er, da ikke alle tar seg råd til å abonnere på alt.

– Det koster mye hvis man skal ha alt sammen, så det er mange som låner filmer, og i vår gruppe er det nok mange som har dvd-spiller hjemme, sier hun.

– Snill

Selv om Svelvik produkters DVD-samling har vokst fra null til 300-400 filmer på bare to dager, er det fremdeles plass til flere.

– Jeg visste de andre kom til å bli glade. Jeg tror jeg har inspirert noen videre også, sier Stian.

Med så mange filmer å velge i skulle man kanskje tro det var vanskelig å finne en favoritt å anbefale, men Stian drar fort fram en anbefaling: Step up 2 the streets. Gunn Beate velger seg ut Taken.

– Jeg tror nok de andre synes Stian er veldig snill som gir bort hele samlingen sin.