Torsdag 12. mars 2020 ble en dag for historiebøkene. Norge ble bestemt stengt ned, og flere næringer fikk beskjed om å holde stengt til tidligst 26. mars.

Det kommer til å by på problemer for mange. Selv om regjeringen har lagt fram en krisepakke for å hjelpe så mye som mulig, vil det bli tøft.

Mange ble allerede torsdag kveld permittert fra jobbene sine, noe som vil si at de får en redusert inntekt i tida framover.

Norge er heldigvis et land som er godt økonomisk rustet, men vi vil alle kjenne bivirkningene av korona-viruset som nå har satt så mange ut av spill. Viruset har påvirket oss på mange måter allerede, og det vil det gjøre i lang tid framover.

Men det er nå vi skal stå sammen. Vise litt god, gammeldags dugnadsinnsats, som vi alle kjenner så godt til.

Jan Tore Sanner sa under fredagens pressekonferanse at det ville bli verre før det ville gå bedre igjen.

Og det er sånn det kommer til å bli. Men vi må alle hjelpe hverandre. Det vil bli tungt, det vil bli hardt. Men for alle som er glade i Svelvik og det den gamle kommunen har å tilby, så vil det til slutt handle om å støtte opp om hverandre og de lokale næringene.

Først må vi holde oss så mye som mulig inne og borte fra andre for å unngå å spre smitte. Og så fort det er mulig, både økonomisk og med tanke på smittevern, kom deg ut i Svelviks gater og bruk tilbudene.

Spis lunsj på en av de mange restaurantene. Handle brødet og melka di på butikken. Dra på konsert i kirka. Dra på kunstutstillinger. Klipp håret ditt hos en av de mange, flinke frisørene i byen.

Feire at du endelig er tilbake i jobb med en ny genser fra en av klesbutikkene. Kjøp maling der du kan det og mal soverommet ditt. Og selvfølgelig, les lokalavisen din.

Dette er noe av tingene vi må gjøre sammen. Mulighetene er mange. Kjenn på stoltheten av å bo og kanskje jobbe i en by som Svelvik og støtt de lokale. Er det noe du trenger, sjekk om det er mulig å få kjøpt det i Svelvik, før du handler i andre byer eller på nett. Det vil kunne redde mange om alle gjør det.

Sammen skal vi komme oss gjennom det verste, og sammen skal vi bli bedre rustet enn aldri før. Inntil da: Hold deg unna andre.