Gå til sidens hovedinnhold

«Forlat kommunepolitikken med umiddelbar virkning»

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Man vet jo nesten ikke hvor man skal begynne, men jeg tror at jeg som de fleste andre her i vårt lille Svelviksamfunn er svært provosert av å sitte å se på hvordan politikere og deler av administrasjonen kaster oss (fellesskapet) ut i den ene flause etter den andre.

Innledningsvis vil jeg applaudere Morten Bryn for noen svært aktuelle og saklige innlegg i Svelviksposten de siste ukene. Morten Bryn treffer virkelig blink med hans innlegg , og hans innlegg bør være en vekker for alle oss andre her i Svelvik. Det som virkelig er skremmende er ikke bare saken om «Bjørnstadbygget» og Jensen Eiendom AS, og hvordan denne saken er håndtert av politikere og administrasjon. Det som skremmer meg mest er hvor lang avstand det er mellom politikere, og administrasjon på den ene side og fellesskapet på den andre side. I tillegg vil jeg også applaudere Kristin L. Jensen (Jensen Eiendom AS) for hennes belysning av Bjørnstadsaken.

Andreas Muri skriver i et tilsvar i siste ukes utgave av Svelviksposten, at rettssaken ble gjennomført for «fellesskapets beste» . Det er ikke bare en sørgelig indikasjon på hvor lite politikerne kjenner det fellesskap de skal representere, men også en indikasjon på i hvor stor grad smålighet og dårlig samfunnskunnskap styrer vårt fellesskap her i Svelvik. Jeg er helt sikker på at jeg taler på veiene av hele fellesskapet (bortsett fra en veldig liten håndfull) når jeg skriver at rettssaken mot Jensen Eiendom AS var det INGEN som ønsket.

Jeg vil gjerne at Muri helt konkret forklarer hva som ligger til grunn for beslutningen om å saksøke Brdr. Bjørnstad AS (Jensen Eiendom AS).

Muri har tidligere nevnt «Fellesskapets beste», - men hvordan skulle dette være til «fellesskapets beste» Muri, – evner du ikke å se ringvirkningene av en slik sak? Hvordan skal vi få investorer til å utvikle vår by etter en slik sak?

Les også

«På tide at vi som politikere ber om unnskyldning»

Men helt uavhengig av dette, så kan man jo lure på politikere og tidligere rådmanns motiver i denne saken. Motivene er i alle fall ikke å ivareta fellesskapets interesser. Her er det helt klart ambulerende motiver som ligger til grunn. For noen av politikerne er jeg helt overbevist om at det ligger et nepotistisk motiv til grunn, det er i alle fall ikke motivert av den «fullmakt» politikerne er gitt av oss velgere.

Jeg mener at det er helt uakseptabelt at våre politikere (noen av dem) og administrasjonen i den grad opererer i fullstendig motstrid med innbyggernes ønsker, og at vi innbyggere i etterkant må betale prisen for dette.

LES OGSÅ: Ordføreren: For kommunen er det ikke viktig om saken ble vunnet eller tapt  

Her vil jeg faktisk kreve at det legges fram et helt nøyaktig regnskap på hva denne uønskede saken har kostet fellesskapet. Til daglig jobber jeg sammen med noen av Norges største utbyggere. Jeg har ved flere anledninger pekt på spennende prosjekter i Svelvik, – men svaret er dessverre alltid «nei takk, – det tør vi ikke!». Etter denne saken er jeg sikker på at det er kommet to streker under «nei». Det er veldig trist at Svelvik kommune har fått et slik omdømme blant ellers investeringsvillige utbyggere, – det trenger vi ikke! Vi – fellesskapet – ønsker utbyggere som er villige til å satse for å utvikle vår by.

Med dette vil jeg oppfordre den del av kommunestyret, – herunder ordføreren til å «ta sine hatter» og forlate kommunepolitikken med umiddelbar virkning. Dere gjør ingenting godt for vårt fellesskap, – tvert imot!

Kommentarer til denne saken