Svelvik skal nok en gang fylles opp med boder, folk og liv. I år går sommermarkedet av stabelen på Sankthans, 23 juni. Sommermarkedet går helt fra sentrene i sentrum, via Berles Gårdsbutikk og helt ut til Homannsberget Camping.

Rekemannen på plass

På Juve Næringspark vil Floriss ha kransebinding i forbindelse med Sankthans. Jan Pettersen skal spille trekkspill, og Strømm-jentene selger «strøfler» og lodd. Det vil også være baklukeloppis. Utenfor Nærsenteret skal Kiwi grille, butikkene flytter varene ut og det vil være mulig å kjøpe lokale jordbær fra Berle. Ved sentrene vil det også være en ballongklovn og muligheten for å få glitterhår for de unge.

Men det blir vel ikke sommer uten rekemannen? Derfor vil vi finne rekemannen som selger ferske reker og fisk fra Dampskipsbrygga.

LES OGSÅ: – Gledesspredere hele gjengen

Møt Rio-bronsevinneren

Ved Kiwi vil du få muligheten til å møte en av verdens beste Paralympics-svømmere. Andreas Bjørnstad vil signere autografer og kan nok overtales til en selfie.

Den populære dragen vil også være på plass på sommermarkedet.

Nytt i år er flyktningene fra Internasjonal café som skal tilby smaksprøver fra hjemlandet sitt i Kirkeparken.

På Lilletorget skal Bambus selge vårruller og Fruktgården selge jordbær. Svelvik Musikkorps spiller ved hjørnet av kirken 11.30-12-30.

LES OGSÅ: Vårspretten skapte liv i sentrum

Ettermiddagsmusikk

Er du ikke klar for å avslutte festen enda kan du ta turen til Dreggen, der det vil bli ettermiddagsmusikk med lokale musikere.

Ønsker du å bidra med noe til sommerfesten er det fremdeles ledige standplasser. Da kan Mette Hovland, VIC, kontaktes på 92 80 22 53.