– Bygget på postkortet var slettes ikke et hotell

Ifølge Tore Nerdrum var bygget til høyre på postkortet (Stemplet 21.12.1910) slettes ikke et hotell, men klesbutikk.

Ifølge Tore Nerdrum var bygget til høyre på postkortet (Stemplet 21.12.1910) slettes ikke et hotell, men klesbutikk.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Så du postkortet i Svelviksposten som ble solgt for rekordhøye 3.720 kroner? Tore Nerdrum kjennes godt til byggets historie, som ligger vis-a-vis Mix-kiosken. Han har nemlig et identisk postkort. Men å selge det er han ikke interessert i.

– Denne gården har en lang historie som klesbutikk. Den første eieren, Paul Christensen, startet allerede i 1870. Jeg har aldri hørt at det har vært hotell i bygget, slik det sto i Samler & Antikkbørsen. Det står det heller ikke et ord om på kortet. Etter 18 års drift overtok han forretningen til sin nevø Hans Christensen, som drev fram til 1929. Da ble han etterfulgt at Nils Gerhard Skahjem. Da han døde i 1935, overtok enken Alfhild. Problemer under krigen gjorde at hun måtte legge ned i 1942. Butikken gjenåpnet i 1947 under navnet A. Skahjems Efte, med eierne Per Frost Norvik og konen Bjørg. I 1952 endret de navn til Norvik's Herreekvipering. De drev i 47 år. Arne Bredesen overtok i 1994, og butikken endret da navn til Nye Norviks Herreekvipering A/S, sier Nerdrum.

– Huset tvers over gata er C.O. Lund's likkisteforretning. Den er selvfølgelig revet for lengst. Her ligger Mix-kiosken i dag.

LES TORE NERDRUMS "BARNDOMSMINNER FRA SAND":

Ferjemannen i Krok 

«Da var det på med eplenikkersen, og ut på rov»

Eggtyvene på Høyen 

Artikkeltags