– Synes du kirken er dum og treig, er dette en god anledning til å bli med

Menighetsrådsleder Kaare Stenseng og daglig leder Lars Olav Bøe trenger flere medlemmer i menighetsrådet. Ellers kan de ikke vedta noe som helst.

Menighetsrådsleder Kaare Stenseng og daglig leder Lars Olav Bøe trenger flere medlemmer i menighetsrådet. Ellers kan de ikke vedta noe som helst. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Menighetsrådet trenger flere medlemmer. For to år siden hadde menighetsrådet ni medlemmer – nå er de tre.

DEL

Siden menighetsrådet i Svelvik ble valgt inn for to år siden, har det vært et jevnt og trutt frafall av medlemmer som måtte gi seg på grunn av helsa. På søndag skal de derfor velge inn nye medlemmer som ønsker å være med og planlegge og sørge for å gjennomføre kirkens arbeid med kultur, innvandring, barne- og ungdomsarbeid og gudstjenestelivet. For å være et vedtektsdyktig råd er menighetsrådet nødt til å vokse med fem medlemmer.

LES OGSÅ: Nå får barneskolenes yngste elever læringsbrett: – Mye morsommere enn å skrive i kladdeboka (+)

– Skikkelig gøy

– Vi søker folk som brenner for lokalsamfunnet. I et så lite samfunn som Svelvik blir kirken en sentral del av bybildet. Alle er innom kirken på et eller annet tidspunkt i livet. «Menighetsråd» høres kanskje dritkjedelig ut, men det er ikke det. Det er skikkelig gøy. Husk at den største konsertscenen i Svelvik faktisk er kirka, sier menighetsrådsleder Kaare Stenseng.

– Må man være kristen for å sitte i menighetsrådet?

– Du må ikke bekjenne troen din, men du må være medlem av Den norske kirke. Det viktigste er at du har interesse av å forme kirka, sier kirkeverge og menighetsrådet sekretær, Lars Olav Bøe.

LES OGSÅ: – Nattbussen slår beina under det lokale utelivet

Snevert syn

– Tidligere har man tenkt så snevert om hvem som skal kunne være med å forme kirka, men man må være pragmatisk. Da jeg jobbet i Nord-Norge var man så få personer, at alle måtte være med å dra lasset. Så selv om du ikke ber aftenbønn hver kveld, kan du bidra med noe. Nå er tiden for å brette opp ermene og bidra, sier Stenseng.

Har du mye frustrasjon for kirkens arbeid i Svelvik, håper Stenseng du kan bruke den som motivasjon til å bli med i menighetsrådet.

– Hvis du synes kirken er dum og treig, eller at den har negativ innflytelse på barna, så er dette en god anledning til å bli med og styre og lede kirkens arbeid. På et så lite sted som Svelvik vil man også få mye innflytelse.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken