Ny utstilling skal vise fram Svelvik gjennom ett år

Stilles ut: «Stone in Water mist» er et av bildene i den nye utstillinga. Foto: Paul Guanio-Uluru

Stilles ut: «Stone in Water mist» er et av bildene i den nye utstillinga. Foto: Paul Guanio-Uluru Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ideen om å starte en fotogruppe hadde sitt utspring under en hårklipp i frisørsalongen til Wenche. Tre år senere har fotogruppa sin første utstilling.

DEL

I slutten av oktober åpner en ny utstilling på Fossekleiva kultursenter. Det er Svelvik fotogruppe som holder sin første fotoutstilling noensinne. 12 av medlemmene stiller ut bilder som skildrer Svelvik gjennom et år.

– Vi håper at utstillingen vil fortelle om mangfoldet i Svelvik. Og vi mener at Svelviks ellers rike kulturliv trenger denne utstillingen, sier Sidsel Kjeldseth Jensen, som har vært med i gruppa siden starten.

Les også: Elever bygger marerittvesen som skal stige opp fra vannet

Vidt spenn

Selv om temaet er det samme for alle bildene, har hver enkelt fotograf selv valgt hvordan de vil løse oppgaven. Det har gitt et stort spenn i det som stilles ut, og blant bildene finner man både portretter og mer abstrakte bilder, skriver fotogruppa i en pressemelding.

Det har blitt brukt flere ulike materialer, slik som fotopapir og lerret.

Utstillingen har også tatt skrittet inn i den digitale tidsalderen, og har blant annet en digital framvisning i sort, hvitt og farger.

– Formatene er også forskjellige, og på den måten skapes det variasjon i uttrykket, heter det i pressemeldingen.

Fotogruppa lover at utstillingen vil by på inntrykk fra vakker og spennende natur, i et vidt spenn av vær og årstider. Den skal også vise fram alt kommunen har å by på, fra Nesbygda, inn til sentrum og ut til Berger.

Les også: Ny filmforestilling får premiere i Svelvik

Fra hår til foto

Det hele startet for tre år siden hos Wenches Hårstudio. Wenche Kittelsen er en ivrig fotograf og legger ned masse tid og penger både i kurs og utstyr.

Under en hårklipp ble tanken om en fotogruppe luftet med kunde Sidsel Kjeldseth Jensen, og ikke lenge etter var fotogruppa et faktum.

Allerede på et av de første møtene ble det bestemt at målet var en fotoutstilling, og tre år senere var det en realitet.

Les også:

Les også: Fyller Fossekleiva med forunderlige figurer

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken