Svelvik har fått sin egen spillklubb

Møteplass: Siden ByLab åpnet i april, har barn og unge brukt stedet som en sosial møteplass med brettspill. Nå får de også et organisert tilbud om brettspill, til å begynne med én gang i måneden. Arkivfoto: Emma Huisman Moskvil

Møteplass: Siden ByLab åpnet i april, har barn og unge brukt stedet som en sosial møteplass med brettspill. Nå får de også et organisert tilbud om brettspill, til å begynne med én gang i måneden. Arkivfoto: Emma Huisman Moskvil

Artikkelen er over 1 år gammel

Det har ildsjel Cathrine Marthinsen og kjæresten sørget for.

DEL

Siden den åpnet i begynnelsen av april, har ByLab huset en rekke aktiviteter og tilbud. På torsdag føyer enda en type arrangement seg inn i rekken: spillkvelder for unge.

Allerede på åpningsdagen av ByLab var det planer om å kjøpe inn brettspill som byens innbyggere kunne benytte seg av, og barn og unge har siden møttes der for å spille. Nå er et fullskala-tilbud blitt en realitet.

Det er takket være Cathrine Marthinsen og kjæresten, som ikke ønsker navnet sitt i avisa. De tok kontakt med Frivilligsentralen med et ønske om å skape en møteplass for ungdom i Svelvik, og vips så begynte ballen å rulle.

– Jeg tror at gjennom sånne tilbud kan ungdom møte voksne i en annen setting enn det de vanligvis gjør. Gjennom spill kan man også lære å ha tålmodighet og å tørre nye ting, sier Cathrine.

Les også: Åpnet ny møteplass i sentrum: – Ta med deg matpakka hit

Ny møteplass

Cathrine kommer opprinnelig fra Oslo, men flyttet til Svelvik i 2017. Hun jobber nå som lærer og har ellers lang erfaring fra arbeid rettet mot barn og unge.

Både Cathrine og kjæresten har stor interesse for spill, såvel digitale som analoge. Kjæresten er i tillegg interessert i rollespill. Den interessen gjorde det naturlig å ha nettopp spill av ulike slag som innfallsvinkel for tilbudet.

De to drømmer seg også tilbake til sin egen ungdomstids klubber, og ønsker å bidra til å skape noe lignende her i byen.

– Jeg ble introdusert til brettspill da jeg var tenåring, og gjennom det fikk jeg mange gode bekjentskaper og venner på et helt annet nivå enn før. Det er så stor toleranse i det miljøet. I tillegg er det kjempemorsomt å spille, og du lærer mye om deg selv og om andre.

– Ønsket er å skape en sosial samlingsplass hvor deltakerne kan møte likesinnede, ha det gøy i et trygt og inkluderende miljø, og bli kjent med nye mennesker utenfor skole og hjem, forteller den nye spillsjefen.

Les også: God start for ByLaben

Mange typer spill

I første omgang tar de sikte på å arrangere spillkvelder én gang i måneden, og det vil skje i ByLabs lokaler.

– Om tilbudet brukes godt, vil spillkveldene kanskje bli oftere etter hvert, sier Cathrine forventningsfullt.

Hun legger vekt på at det er et tilbud for alle spillinteresserte fra 7. klasse og oppover.

Det vil være tilbud om flere typer spill, og de kan ta alt fra 20 minutter til tre timer å spille, så det passer både for dem som bare vil stikke innom en liten tur og for dem som vil være med hele kvelden.

I første omgang er det spill fra Cathrines egen kolleksjon som blir tilgjengelige. Blant dem er nye familiefavoritter som Ticket to Ride og Ubongo, men også mer ukjente kort som Exploding kittens. Hun er også åpen for at deltakerne kan ta med egne spill.

– På et senere tidspunkt håper vi å kunne kjøpe inn noen spill i samarbeid med frivilligsentralen, som vi håper kan være til låns også utenom spillkveldene, sier hun.

Artikkeltags