Svelvik kommune, skjerp dere, og vis at dere setter pris på den frivillige innsatsen som gjøres

FINE LØYPER: Slik kunne og burde det vært i Nesbygda løypene også. Bilde fra Båsen runden på søndag, skriver Svein Olav Vik  i styret i Svelvik IF skigruppe.

Svein Olav Vik

FINE LØYPER: Slik kunne og burde det vært i Nesbygda løypene også. Bilde fra Båsen runden på søndag, skriver Svein Olav Vik i styret i Svelvik IF skigruppe. Svein Olav Vik Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Svelvik kommune har et overordnet mål om å legge til rette for fysisk aktivitet og helsefremmende tiltak.

Med den flotte vinteren vi har hatt frem til nå ligger alt til rette for fysisk aktivitet og helsefremmende tiltak i form av flotte skiløyper i Svelvikmarka. Nykjørte og flotte skiløyper i tillegg til Svelvik If skiggruppes nye servicetilbud, Svanlihytta har fått horder av folk på ski ut i marka i det siste

Men hva skjer på «kom deg ut dagen» søndag 21 januar? Værmeldingen hadde på forhånd varslet opp til 30 cm nysnø lørdag og natt til søndag med strålende sol og kuldegrader på søndag, så her skulle alt ligge til rette for en flott dag i Svelvikmarka. Mange hadde nok planlagt skitur denne dagen, både fra Svelvik og Nesbygda.

Løypemaskinen hadde tidlig på søndag morgenen vært ute og satt nye spor i lysløypa, Skallandjordet og Båsenrunden. Men Svelvikmarka er langstrakt og strekker seg fra Berger til Nesbygda. Berger IL har egen løypemaskin og sørger for fine forhold der, mens maskinen i Svelvik sørger for Svelvik og Nesbygda.

På søndag hadde ikke kommunen ressurser/mannskap til å kjøre Nesbygda løypene, dette er rett og slett for dårlig.

Skigruppa i Svelvik har brukt flere hundre dugnadstimer på å få i gang Svanlihytta som serveringssted for brukere av skiløypene i marka. Det har vært fullsatt hytte og tydeligvis et etterlengtet tilbud for skifolket. På søndag hadde vi ny besøksrekord med over 120 personer innom og flere hadde helt sikker tatt turen hvis Nesbygda løypene hadde vært kjørt Vi har bare fått positive tilbakemeldinger, noe som viser at det er hvert å bruke mange timer av egen fritid på frivillig arbeid. Dette er også et tilbud til Svelviks innbyggere som gir en ekstra motivasjon for å komme seg ut på tur og i tillegg en ekstra gevinst i form av bedre helse.

Det har vært krevende forhold med mye snø den siste uka og for å hjelpe kommunen med å få løypene klare til helgen ble det på Nesbygda siden utført stor dugnadsinnsats fra lokale krefter på kveldstid for å få unna trær som hadde veltet over løypa pga av all snøen som kom i forrige uke. Alle løypene ble kjørt igjennom før helgen, men med snøfallet på lørdag ble det selvfølgelig behov for en ny runde med løypemaskinen.

Men når søndagen kommer med strålende turvær,og løypene på Nesbygda-siden ikke er kjørt tar dette uten tvil litt av gleden for å drive med frivillig arbeid.

Svelvik kommune må vise at de setter pris på den frivillige innsatsen som blir lagt ned i lag og foreninger i vår kommune og dette er IKKE måten og takke for innsatsen vi legger ned.

Dette er ikke ment som kritikk til løypekjørere som gjør en flott jobb, men Svelvik kommune må ta seg selv i nakken og sette på nok ressurser til å kjøre løyper når forholdene endelig ligger til rette for dette. Vi har full forståelse for at snøen også legger seg andre steder en i marka og at dette krever ekstra innsats av kommunens mannskap. Men det må være mulig med litt planlegging og nok ressurser å kunne få til skiløyper på slike dager som det ikke er mange av i løpet av året.

Til info så ble løypene på Sandesiden kjørt igjennom på søndag morgen, så det var bare Nesbygda løypene som manglet for at det skulle bli en flott skidag.

Svelvik kommune, skjerp dere, og vis at dere setter pris på den frivillige innsatsen som gjøres.

Husk det er lenge mellom hver gang vi har så fine muligheter for skiløyper i marka, så grip den nå!

Artikkeltags