Svelviking fyllekjørte på elektrisk sparkesykkel: – Får vel en kraftig bot

DEL

Det var i 21.00-tida søndag kveld at en svelviking i 50-åra ble stoppet av politiet i Sandefjord i Vestfold. Politiet hadde fått inn melding om en full person som kjørte rundt i Torggata på en elektrisk sparkesykkel, og rykket ut.

Da de fikk kontroll på mannen kunne de bekrefte at han kjørte i beruset tilstand på den elektriske sparkesykkelen.

– Vi fikk melding om en full person på elektrisk sparkesykkel, og han var god og full. Nesten to i promille hadde han, forteller operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Marianne Mørch til Svelviksposten.

Mannen skal ha vært en fare for seg selv og andre da han kjørte rundt på sparkesykkelen.

Anmeldt for flere forhold

Politibetjentene på stedet satte mannen i politibilen for å ta tester, og da skal han ha «satt seg opp mot» politiet, opplyser Mørch.

– Han blir anmeldt for trusler mot politiet, samt for å ha kjørt i beruset tilstand på sparkesykkel. Han får vel en kraftig bot for det.

– Hva er promillegrensa for å kjøre på elektrisk sparkesykkel?

– Jeg tipper det er det samme som på kjøretøy, men jeg er ikke sikker, avslutter Mørch.

Ifølge Bil24.no er det ingen egen promillegrense på elektrisk sparkesykkel, elsykkel eller vanlig sykkel, men det er likevel ikke fritt fram å bruke et slikt framkomstmiddel når man har drukket.

Nettsiden skriver at man kan få en en bot av politiet etter en skjønnsmessig vurdering, og at det har vært tilfeller av bøter på mellom 3000 og 5000 kroner.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken