Fjerdeplass til Bjørnstad

Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Den norske svømmeren Andreas Skår Bjørnstad svømte inn til fjerdeplass på 100 meter bryst i Paralympics i Rio de Janeiro torsdag.

DEL

(Drammens Tidende) Før mesterskapet var Skår Bjørnstad ranket som nummer fire i verden på øvelsen, og han regnet med å få tøff konkurranse fra de øvrige finalistene.

– Paralympics har vært helt fantastisk. Jeg har nådd alle målene jeg hadde satt meg. Jeg er sinnssykt fornøyd, sa Bjørnstad til NTB etter torsdagens finale.

Der ble han klokket inn til 1.26,07 – hvilket var forbedring av hans gamle personlige rekord med fire tideler.

Nullstilte seg

Bjørnstad ble nummer to i sitt forsøksheat torsdag formiddag med tiden 1.28,78. Tre andre utøvere hadde bedre tider. Etterpå røpet nordmannen at han var litt utladet og hadde sovet lite.

– Men så fikk jeg nullstilt meg i løpet av dagen og nå kjentes det mye bedre ut. Jeg satte norsk rekord med et halvt sekund. I dag hadde jeg bare lyst til å nyte det. Atmosfæren på tribunen er fantastisk, sa han torsdag kveld.

14. september tok Paralympics-debutanten fra Svelvik sin aller første medalje – bronse på 400 meter fri.

Før mesterskapet sa Bjørnstad til NTB at målet hans var å sette personlig rekord på alle distanser og dessuten kvalifisere seg til finalene. På første konkurransedag forbedret han sin personlige rekord i 50 meter butterfly, men det var likevel ikke godt nok til finaleplass. På 200 meter medley ble det også ny personlig og ny norsk rekord, og en åttendeplass totalt.

Tokyo 2020 neste

Torsdagens øvelse, 100 meter bryst, var Bjørnstads siste i årets paralympiske leker, men Rio-eventyret har gitt mersmak for førstereisgutten.

– Ja, nå gleder jeg meg til å starte på ny sesong, og du ser meg i hvert fall i Tokyo, sier han til NTB.

Andreas Bjørnstad fikk diagnosen cerebral parese da han var to år gammel.

Jevgenij Bogodaiko fra Ukraina tok gullet på 100 meter bryst.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken