Torsdag kveld ble det bekreftet at en ansatt ved Tangen skole er smittet av koronaviruset.

Vedkommende var på jobb mandag denne uken, og to klassetrinn er derfor satt i karantene. Etter nye retningslinjer for karantene må også disse elevenes familier i karantene i to uker.

– De fleste har forståelse

Det har vært en hektisk dag for rektor på Tangen skole, Bente Hauglin Liang.

– Vi forholder oss til retningslinjene gitt av myndighetene, og vi får god oppfølging fra kommunens skoleteam og helsemyndighetene. Vi har hatt fokus på å prate med vårt personale og elever. I tillegg har vi en jevn informasjonsflyt med foresatte på e-post, sier hun.

– Hvordan har de foresatte reagert?

–De foresatte har tatt det med fatning, og de blir oppfordret til å ta kontakt dersom de har spørsmål. Da prøver vi å trygge så godt vi kan, og svare så fort vi kan, forteller Liang, og legger til:

– Vi har ikke fått negative tilbakemeldinger fordi en ansatt er smittet. Jeg tror de fleste har forståelse for at man kan bli syk nå.

Lærere i karantene

Liang ønsker ikke svare på hvor mange lærere som er satt i karantene, men bekrefter at det er noen.

– Det er ikke mange, og det går ikke utover undervisningen. Vi har et opplæringsansvar selv om skolen er stengt, og undervisningen vil foregå digitalt. Lærerne har i dag brukt dagen på å få en oversikt over uka, og det vil være ansatte på skolen hver dag, sier rektoren til Svelviksposten.

For å holde de samfunnskritiske oppgavene i gang i Norge, skal barn av alle som jobber innenfor disse sektorene få et opplegg på skolen.

– Er dere bekymret?

– Både ja og nei. Vi har jo aldri opplevd en sånn situasjon før, men har tro på at de sterke tiltakene som er iverksatt nå, skal bidra til å få kontroll over smittesituasjonen.

Svelviksposten har spurt hvordan det går med den smittede ansatte, samt hvordan vedkommende har blitt smittet, men dette ønsker ikke rektor Liang å kommentere.