To korona-dødsfall og 55 nye smittede

DEL

To personer bosatt i Drammen kommune har gått bort i løpet av det siste døgnet etter påvist koronasmitte. I tillegg har 55 personer bosatt i kommunen fått påvist koronasmitte.

De to som har gått bort i løpet av det siste døgnet bodde ved henholdsvis Fredholt bo- og servicesenter og Åskollen bo- og servicesenter. Den ene var en kvinne i slutten av 60-årene, mens den andre var en kvinne i slutten av 80-årene.

- Mine kondolanser går til de pårørende som har mistet et kjært familiemedlem. Jeg har tidligere sagt at vi må gjøre det vi kan for å beskytte våre eldre som er mest sårbare for koronasmitte, og at det derfor er viktig at alle er med på denne dugnaden. Vi kan alle bidra til å begrense spredningen av koronaviruset i samfunnet vårt, sier ordfører Monica Myrvold Berg i Drammen kommune.

Av de 55 personene som er blitt smittet i løpet av det siste døgnet, er 43 som er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller. For de siste 12 er smitteveien ukjent.

I løpet av det siste døgnet er det påvist smitte ved tre av kommunens barne- og ungdomsskoler som får konsekvenser for andre elever og lærere. Ved både Krokstad skole, Børresen skole og Eknes ungdomsskole er det påvist smitte hos elever. I tillegg er det påvist nye smittetilfeller ved Åssiden videregående skole, Danvik folkehøyskole og voksenopplæringen.

Innenfor helsesektoren er det påvist smitte hos ansatte ved ett av sykehjemmene og innenfor tjenester til mennesker med nedsatt funksjonsevne. Ved Gulskogen sykehjem er det ni beboere ved sykehjemmet, ni hjemmetjenestemottakere og én ansatt som settes i karantene. De berørte beboerne og brukerne, samt deres pårørende varsles direkte om den påviste koronasmitten og hvilke konsekvenser dette får for den enkelte.

Siden begynnelsen av mars har til sammen 993 personer i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 19 personer er døde etter å ha fått påvist koronasmitte.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken