Gå til sidens hovedinnhold

To korona-dødsfall og ni nye smitte-tilfeller

Det er i løpet av det siste døgnet meldt om to nye dødsfall ved Fjell bo- og servicesenter. De to beboerne som gikk bort i går, var en kvinne i 90-årene og en mann i 70-årene. Det er nå ni beboere ved Fjell bo- og servicesenter som har gått bort etter å ha fått påvist koronasmitte etter smitteutbruddet i midten av desember.

- Jeg sender mine kondolanser til de pårørende som har mistet et kjært familiemedlem. Vi har i løpet av 2020 mistet totalt 36 innbyggere som har vært smittet av koronaviruset. Vi har altså mange ganger fått kjenne på hvor alvorlig denne sykdommen er, spesielt for sårbare grupper, sier ordfører Monica Myrvold Berg i en pressemelding.

Hun er glad for at de første vaksinedosene er bare noen dager unna. Førstkommende onsdag kommer den første leveransen med koronavaksiner til Drammen.

- Det blir godt å komme i gang med vaksineringen, og jeg krysser fingrene for at vaksinene kan bidra til å stanse spredningen av viruset og redde liv og helse. Men det er mange som skal vaksineres, og det vil ta ganske lang tid før alle har fått tilbud om vaksine, sier ordføreren.

Ni personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Åtte av dem er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller, mens smitteveien er ukjent for den siste.

- Etter en periode med en urovekkende høy andel smittede med ukjent smittevei, har vi de siste dagene sett relativt få tilfeller hvor vi ikke klarer å spore en sikker smittevei. Det er positivt, og jeg håper vi klarer å holde antallet med ukjent smittevei så lavt som mulig. Det gjør smittesporingsjobben enklere, og vi får en bedre oversikt over smitten og smitteveiene, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

I november da smitten eskalerte kraftig ble det registrert 1130 nye tilfeller. I desember sank tallet til 371.

- Vi skal selvfølgelig være glade for at tallet sank så kraftig fra november til desember. Men vi må ikke glemme at 371 i løpet av én måned er mange. Desembertallet er i seg selv altfor høyt til at vi som samfunn kan slå oss til ro med dette smittetrykket, sier Einar Sagberg.

Siden begynnelsen av mars har 2021 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 36 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken