Gå til sidens hovedinnhold

To nye korona-dødsfall

Drammen kommune har fått melding om at to personer som har vært smittet av koronavirus, har gått bort ved Drammen sykehus. Ettersom personene som nå har gått bort, var innlagt på Drammen sykehus, er det sykehuset og ikke kommunen som håndterer informasjonen om disse dødsfallene.

- Mine tanker og kondolanser går til de pårørende som har mistet kjære familiemedlemmer. Vi har alle forståelse for at det er ekstra sårt å få et slikt trist budskap ved starten av julehøytiden, sier ordfører Monica Myrvold Berg.

Med gårsdagens dødsfall er det nå registrert 31 døde etter påvist koronasmitte.

- Dette minner oss på hvor farlig dette viruset er og viser tydelig hvor kraftig koronapandemien har truffet Drammen kommune. Vi vet at det er spesielt farlig for eldre og sårbare mennesker, men vi har dessverre også en del eksempler på at relativt unge personer har fått store problemer, så vi må fortsatt ta sykdommen på største alvor, sier ordføreren.

17 personer bosatt i Drammen kommune har i løpet av det siste døgnet fått påvist koronasmitte. 14 av dem er nærkontakter av tidligere kjente tilfeller, mens smitteveien er ukjent for de siste tre.

- Nå har vi lagt bak oss en julaften som forhåpentligvis var hyggelig, og mange har nok vært i selskap med en del andre personer. Det er spesielt viktig at de som utvikler luftveissymptomer de nærmeste dagene, kontakter Drammen kommune og bestiller en koronatest, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Han er opptatt av at alle med symptomer tester seg så fort som mulig, sånn at det er mulig å isolere dem som er smittet og sette nærkontakter i karantene, slik at smitten ikke kan spre seg videre.

- Når myndighetene har åpnet for at vi kan være sammen i litt større grupper to ganger i jula, har hver og én av oss et ansvar for å sørge for at smitten ikke spres videre. Dette er en sykdom som kan smitte hvem som helst. Å bli smittet av koronaviruset kan like gjerne skje meg som deg. Så ingen skal føle noen form for skam eller skyld dersom man blir smittet og kan ha smittet andre. Men det vi ikke kan unnlate å gjøre, er å teste oss hvis vi har symptomer eller mistanke om at vi er smittet. Hvis du har luftveissymptomer, men ikke tror du er smittet av koronaviruset, så bør du likevel teste deg. Da kan du i alle fall slå fast at du ikke er koronasyk dersom testen er negativ, og du trenger ikke å frykte at du har smittet noen, sier kommuneoverlegen.

Siden begynnelsen av mars har 1933 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 31 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken