To nye korona-tilfeller ved bo- og servicesenter

DEL

To personer bosatt i Drammen kommune har i løpet av det siste døgnet fått påvist koronasmitte. Begge to er beboere ved Losjeplassen bo- og servicesenter.

Smittetilfellene er avdekket i forbindelse med smittesporingen som gjøres rundt allerede kjente tilfeller hos ansatte ved sykehjemmet. De to nye smittetilfellene har medført at ytterligere ti ansatte er satt i karantene. Det har ikke vært nødvendig å sette flere beboere i karantene som følge av at to beboere er blitt koronasmittet.

- Vi har satt i verk alle anbefalte smitteverntiltak, men dessverre har vi fått påvist smitte hos to beboere. De to beboerne er nå isolert, og vi har ytterligere 33 beboere og 15 medarbeidere i karantene som vi nå følger opp tett og tester jevnlig for koronasmitte. Ved sykehjemmet har vi strenge smitteverntiltak og stor oppmerksomhet på å redusere smittefaren, men det er aldri mulig å garantere at smitte ikke kan komme inn på helseinstitusjoner, sier virksomhetsleder Anita Korsbøen Andersen ved Losjeplassen bo- og servicesenter.

Pårørende til de to beboerne som har fått påvist koronasmitte, er blitt varslet om dette. I tillegg er pårørende til alle øvrige beboere ved sykehjemmet, også dem som ikke er i karantene, blitt informert om at to beboere har fått påvist koronasmitte.

Dette er første gang siden april at det påvises smitte hos langtidsbeboere ved kommunens sykehjem. De omfattende smitteverntiltakene ved sykehjemmet er innført i henhold til Folkehelseinstituttets retningslinjer, og ansatte og beboere vil bli testet hver tredje dag fram til det har gått ti dager etter siste smittetilfellet ble påvist.

Siden begynnelsen av mars har 327 personer i Drammen kommune fått påvist koronasmitte.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken