To nye koronasmittede

DEL

Ytterligere to personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte det siste døgnet. Det skriver Drammen kommune i en pressemelding.

Begge de smittede er nærkontakter av tidligere kjente tilfeller. Den ene bor i Drammen, mens den andre bor i en annen kommune. Personen som bor i Drammen er innlagt på sykehuset.

– Det viktigste innbyggerne kan gjøre for å begrense smitten, er å følge myndighetenes råd og unngå tett kontakt med andre enn dem som er i husstanden, sier Madli Indseth, virksomhetsleder for medisinskfaglig virksomhet i Drammen kommune.

Har gjenopptatt testingen

Mandag ettermiddag gjenopptok legevakten i Drammen testing av koronavirus, og i løpet av dagen ble det tatt over 50 prøver.

Disse testene gjennomføres i henhold til de nye nasjonale retningslinjene. Det innebærer at personer med akutt luftveisinfeksjon med feber, hoste eller tungpustethet testes i følgende prioriterte rekkefølge:

* Pasienter med behov for innleggelse

* Pasienter/beboere i helseinstitusjoner

* Ansatte i helsetjenesten med pasientnært arbeid

* Personer over 65 år som har underliggende, kronisk sykdom

* Person som har vært i nærkontakt med et bekreftet tilfelle av koronaviruset

Andre personer med akutt luftveisinfeksjon tilbys vanligvis ikke test, heller ikke etter reise. De skal holde seg hjemme til en dag etter symptomfrihet, skriver kommunen.

Personer uten symptomer skal ikke testes.

Artikkeltags