Gå til sidens hovedinnhold

Tolv nye smittetilfeller siste døgn

Det siste døgnet er det påvist koronasmitte hos tolv innbyggere i Drammen kommune. Smitteveien er kjent for alle.

Dagens smittetilfeller berører Danvik barneskole, der elever og lærere settes i karantene. Ved Dalegårdsveien barnehage settes ytterligere noen barn i karantene. Ingen av kommunens helseinstitusjoner er berørt.

Med dagens smittetilfeller passerer vi 4000 koronasmittede personer i Drammen kommune. 21. mars passerte vi 3000 smittede. Det forteller oss hvor stort smittetrykket har vært i kommunen den siste drøye halvannen månedene. Antall smittede den siste måneden er 515. Det er i underkant av halvparten av antall smittede i mars.

Antall smittede de siste 14 dagene er i dag 165. Tallet som ble rapportert i går var 172.

– Det er på ingen måte hyggelig å konstatere at vi har passert over 4000 smittede, men det er heldigvis noen lyspunkter med dagens status. Vi ser at ser at toukerstallet fortsetter å synke. Det viser at vi er på rett vei, sier kommuneoverlege John David Johannessen, og legger til:

– Det at vi har kjent smittevei for alle i dag, og svært få med ukjent smittevei de siste dagene, er også positivt. Likevel så må vi et stykke under ti tilfeller om dagen for at vi skal redusere risikoen for plutselig smitteoppblomstring igjen.

Johannessen påpeker at vi fortsatt må følge smittevernreglene og anbefalingene, og fortsatt ha lav terskel for å teste oss. Vi må fortsette å holde avstand og begrense antall nærkontakter.

Kommentarer til denne saken