Gå til sidens hovedinnhold

Tolv nye smittetilfeller

Tolv personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Smitteveien er kjent for alle sammen.

Ingen av dagens smittetilfeller har konsekvenser for noen av kommunens barnehager, skoler eller helseinstitusjoner.

En positiv hurtigtest i en annen kommune enn Drammen får imidlertid konsekvenser for Norlights Montessoriskole Drammen. For å få oversikt over situasjonen og forhindre ytterligere smittespredning, er det besluttet at skolen holdes stengt inntil det foreligger svar på om den ordinære koronatesten også viser positivt resultat. Elever ved skolen og deres foresatte får ytterligere informasjon direkte fra skolen.

– Det positive med dagens smitterapport er at vi har kjent smittevei for alle de påviste tilfellene. Det er alltid viktig å ha så få smittede med ukjent smittevei som mulig, men det er ekstra viktig at vi kjenner til smittekildene når det er en såpass ustabil situasjon som vi har nå. De siste sju dagene har vi over 100 nye smittetilfeller. Det er mange, og vi ønsker ikke noe særlig ukjent smitte ute i samfunnet, sier kommuneoverlege Ingeborg Johannessen i Drammen kommune.

Bare ett av dagens smittetilfeller knyttes til russen. Dermed er det foreløpig ikke registrert noen stor smitteoppblomstring som følge av tilfellene som ble rapportert i går. Kommuneoverlegen mener imidlertid det er for tidlig å vurdere hvordan smitten kan ha bredt seg blant russen.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4270 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken