Tre nye korona-tilfeller – én av dem jobber i hjemmetjenesten

DEL

Det er bekreftet tre nye tilfeller av koronasmitte i Drammen kommune i løpet av det siste døgnet.

Én av dem som nå har fått påvist smitte er ansatt i Drammen kommune og jobber ved hjemmetjenesten Landfalløya. Foreløpig er det ikke fastslått noen sikker smittevei for vedkommende.

Som følge av den positive koronaprøven ble 22 hjemmeboende og sju ansatte satt i karantene i går. Det er god oversikt over nærkontakter i dette tilfellet, og testing av alle sammen iverksettes umiddelbart. Alle berørte hjemmeboende og deres pårørende er varslet om situasjonen.

– Hjemmetjenesten følger opp de hjemmeboende som er berørt i denne saken. Dette er personer som har behov for hjelp, og de kommer til å trenge minst like mye hjelp i hjemmet i tiden som kommer. Vi iverksetter derfor nå en ytterligere styrking av smittevernet, slik at beboerne kan få tjenestene sine som vanlig i dagene som kommer og at både beboere og ansatte i hjemmetjenesten ivaretas på en best mulig måte, sier Trine Aas, kommunalsjef for institusjon og hjemmetjenester i Drammen kommune, i en pressemelding.

Både de hjemmeboende og de ansatte som er satt i karantene, skal nå testes jevnlig fram til det har gått ti dager siden siste eksponering for mulig smitte.

Korona-smittet var på treningssenter

Den andre som fikk påvist koronasmitte i går, er sannsynligvis smittet i forbindelse med møtevirksomhet utenfor Drammen kommune. Her er det også god oversikt over nærkontakter.

Den tredje med påvist smitte har ikke kjent smittevei. Det er god oversikt over nærkontakter.

I alle tilfeller av koronasmitte iverksettes det et smittesporingsarbeid med tanke på å komme i kontakt med alle som kan ha vært nærkontakter av smittede personer.

I smitteoppsporingen etter ett av tilfellene som ble rapportert om tirsdag 15. september, er det klart at vedkommende har trent ved tet Sky Fitness Åssiden mandag 7. september.

Smittesporingen så langt tilsier ikke at det er noen andre som har trent ved treningssenteret samtidig med personen som nå har fått påvist smitte, som faller innunder definisjonen av nærkontakter. Treningssenteret kontakter imidlertid alle som var på trening der samme dag som vedkommende som har fått påvist smitte.

De som blir kontaktet av treningssenteret bør være ekstra oppmerksomme på eventuelle symptomer den nærmeste tiden og la seg teste hvis de får luftveissymptomer.

Det er nå registrert 244 korona-tilfeller i kommunen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken