Gå til sidens hovedinnhold

Tre nye korona-tilfeller

Tre personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Smitteveien er kjent for to av dem, mens det er ukjent for den siste.

Ved Åssiden videregående skole er det påvist et nytt smittetilfelle, og både elever og lærere settes i karantene.

Ingen av kommunens barnehager eller helseinstitusjoner er berørt av smittetilfellene som rapporteres i dag. Det er heller ingen av barne- eller ungdomsskolene i kommunen.

– Det er alltid hyggelig med lave smittetall, men vi skal nok ikke legge altfor mye vekt på et enkelttall etter en helg. Som vanlig må vi se smittetallene over flere dager, og de viser at smittetrykket er nokså høyt. Totalt hadde vi 82 nye smittetilfeller i forrige uke. Dette er det nest høyeste uketallet som er registrert de siste fem ukene, men altså lavere enn forrige uke hvor det var 97 påviste tilfeller, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

– To viktige ting

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 179 nye smittetilfeller. Det er det samme tallet som ble rapportert i går.

– De siste seks dagene har antallet smittetilfeller i foregående toukersperiode ligget mellom 172 og 179 tilfeller, og tre av de fire siste dagene er det rapportert om 179 tilfeller. Dette viser at smittetrykket er ganske høyt, men utviklingen er relativt flat akkurat nå, sier Johannessen.

Kommuneoverlegen advarer om at et såpass høyt smittetrykk og den indiske virusmutasjonen relativt tett innpå oss kan føre til en krevende smittesituasjon.

– Derfor er det fortsatt to ting som er utrolig viktig, og som vi ber innbyggerne være nøye med: Følg smittevernreglene og -anbefalingene og bestill tid til testing hvis du har tendenser til luftveissymptomer. Vi er forhåpentligvis på oppløpssiden av pandemien, og da er det ikke verdt å ta noen unødig risiko eller være uforsiktig, sier Johannessen.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4340 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken