Gå til sidens hovedinnhold

Tre nye koronatilfeller

Tre personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Smitteveien er kjent for alle tre.

Ingen av kommunens barnehager, skoler eller helseinstitusjoner berøres av smittetilfellene som rapporteres i dag.

– Vi har 12 dager bak oss med under fire nye smittetilfeller pr. dag i gjennomsnitt. Det er veldig gledelig at vi har klart å redusere smittetrykket og ikke minst at det ser ut til at vi klarer å holde smittetrykket lavt når mer og mer av samfunnet gjenåpnes, sier kommuneoverlege John David Johannessen i Drammen kommune.

I løpet av de siste to ukene er det påvist 71 nye smittetilfeller. Det er det samme tallet som ble rapportert i går.

Kommuneoverlegen forventer at smittetallet for den foregående toukersperioden potensielt kan falle ytterligere de to neste dagene. For 13 og 14 dager siden ble det rapportert om henholdsvis 12 og 15 nye smittetilfeller. I løpet av de to neste dagene går disse tallene ut av 14-dagerstallet og erstattes med smittetallet for de to kommende dagene.

– Dersom vi ikke får noen økning, men holder oss på samme nivå som de siste dagene, er det grunn til å håpe og tro på at smittetallet for den foregående toukersperioden nærmer seg 50. Å komme under 50 nye smittetilfeller for de foregående 14 dagene vil være en ny milepæl etter den tiden vi har lagt bak oss, sier Johannessen, som samtidig minner om at smittetallet ikke synker videre av seg selv, men som en følge av fortsatt godt smittevernarbeidet fra den enkelte av oss.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4411 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken