Tre personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Alle er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller.

Ved Marienlyst skole er det påvist et smittetilfelle, og både elever og lærere settes i karantene som følge av dette smittetilfellet.

– Det er veldig gledelig at vi kan registrere den åttende dagen på rad med veldig lave smittetall. For første gang siden begynnelsen av mars er vi nå også nede i under 100 nye smittetilfeller i den foregående toukersperioden, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

Det er totalt påvist 94 nye smittetilfeller de siste 14 dagene. 66 av dem var i løpet av de første sju dagene av toukersperioden. De siste sju dagene er det påvist 28 nye smittetilfeller.

– Hvis vi klarer å holde oss på smittetallene fra den siste uka, er vi snart nede på rundt 50 smittetilfeller i løpet av to uker. Dét er veldig bra og bidrar i stor grad til å redusere risikoen for å bli smittet av koronaviruset. Risikoen for smitte er riktignok ikke borte. Det er fortsatt noen smittetilfeller som påvises hver dag, men et så lavt smittetrykk gjør hverdagen tryggere for oss alle sammen, og det er relativt enkelt å holde god oversikt over alle smittetilfellene, sier Sagberg.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4400 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.