Gå til sidens hovedinnhold

Tre nye smittetilfeller siste døgn

Tre personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Smitteveien er kjent for alle tre.

Ved UngInvest er det påvist ett smittetilfelle, og noen elever settes i karantene.

– Ni dager på rad med lave smittetall er veldig hyggelig. Forhåpentligvis klarer vi å holde smittetallene så lave når vi snart går inn i ferietiden, slik at vi kan nyte sommeren fullt ut, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Han mener de lave smittetallene viser at gjenåpningen av lokalsamfunnet så langt har gått veldig bra. I tillegg til gode smitteverntiltak som har vært fulgt opp godt, har det de siste ukene vært godt og varmt vær. Dette har ført til at mange har møttes utendørs, og det er bra for å hindre virusspredning. Kommuneoverlegen minner imidlertid alle om at dersom man møtes innendørs, så stiger smittefaren igjen. Så når vi står foran en ny helg, er det viktig at alle fortsatt er flinke til å overholde kravene om god avstand og følger de øvrige smittevernreglene og -anbefalingene.

Siden begynnelsen av mars 2020 har 4403 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

Kommentarer til denne saken